Glasbena zakonca polepšala dan stanovalcem trzinskega doma starejših občanov

Trenutne razmere v precejšnji meri vplivajo na naš vsakdan. Najbolj to občutijo starostniki v domovih za ostarele, ki so zaradi starosti izjemno ranljiva populacija, katero je potrebno v tem trenutku še posebej zaščititi. Zaradi ukrepov in navodil so odrezani od sveta in svojih najdražjih, kar za večino ni lahko. Prav zaradi tega potrebujejo spodbudo, pozornost in tiste malenkosti, ki jim polepšajo dneve. Prepričani smo, da se zaposleni v domovih za ostarele maksimalno trudijo za oskrbovance. Za srečo namreč ni potrebno veliko.

Da za srečo ni potrebno veliko in da sta človečnost in srčnost tisto kar šteje, se zavedata tudi glasbena zakonca mag. Alenka Gotar in Anže Šuštar, ki sta danes z mini koncertom pod balkoni doma starejših občanov v Trzinu za tamkajšnje stanovalce pripravila krajši koncert. S plemenito gesto sta jih zelo osrečila, z odzivom pa so stanovalci pokazali, da so jima za njuno gesto zelo hvaležni.

Anže nam je zaupal, da sta o tem razmišljala že nekaj časa, dodatno spodbudo pa jima je dal novinar in urednik Gregor Trebušak. Anže je kontaktiral direktorico doma za starostnike, pri kateri je za izvedbo mini koncerta dobil zeleno luč. Zaupal nam je, da so bili stanovalci nad izvedbo koncerta izredno veseli in hvaležni. Na mini koncert je prišel tudi župan Občine Trzin Peter Ložar, ki je nato z nekaj spodbudnimi besedami nagovoril stanovalce doma starejših občanov.

“Male stvari lahko polepšajo svet. Z Alenko upava, da se bo še več glasbenikov odločilo za kaj takega in s podobno gesto polepšali te nič kaj prijetne dneve ostarelim, ki so zaprti v domovih. Človečnost in srčnost je tisto, kar šteje,” je še dejal Anže.

Ne pozabite. Za srečo ni potrebno veliko!

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Facebook

Tagi