Gasilska zveza Domžale dobila novo vodstvo: Na čelu gasilcev predsednica Marjeta Kristan

V petek, 20. aprila 2018, je v dvorani gasilskega doma Žeje-Sveta Trojica potekala Skupščina Gasilske zveze Domžale, kjer so izvolili tudi novo vodstvo, saj je dosedanjemu vodstvu potekel petletni mandat. Za predsednico je bila izvoljena Marjeta Kristan, ki ni neznano ime v gasilskih vrstah, je pa z izvolitvijo tudi prva ženska, ki je prevzela krmilo Gasilske zveze Domžale. Za poveljnika je bil izvoljen Matjaž Merkužič, ki bo nadaljeval svoj tretji petletni mandat. Na Skupščini so izvolili tudi člane Nadzornega odbora, Upravnega odbora in Poveljstva.

Delegati prostovoljnih, industrijskih gasilskih društev in poklicne gasilske enote CZR Domžale, so se zbrali na redni letni Skupščini Gasilske zveze Domžale, ki že tradicionalno poteka v dvorani gasilskega doma na Žejah pri sv. Trojici. Skupščina bi morala po planu potekati že pretekli mesec, pa so jo morali zaradi nenadne smrti predsednika GZ Domžale Staneta Kovača prestaviti. Kljub bolezni, ki ga je pestila je imel Stane še veliko načrtov v prihodnosti, med drugim je nameraval voditi gasilsko zvezo še en mandat. Bolezen s katero se je boril v zadnjem obdobju, je bila žal močnejša.

Na skupščini so delegati in gostje prisluhnili poročilom funkcionarjev zveze za leto 2017 in načrtovanim planom dela za leto 2018. Podelili so tudi zahvale Gasilske zveze Domžale in sicer za dobro sodelovanje v obdobju 2013 – 2018. Med drugim je zahvalo prejel tudi naš portal, za kar se vodstvu lepo zahvaljujemo.

Zahvalo so posthumno podelili pokojnemu Stanetu Kovaču. Prevzel jo je njegov sin Marko Kovač.

Skupščine sta se udeležila po dva delegata iz vsakega prostovoljnega in industrijskega gasilskega društva, ki delujejo v okviru GZ Domžale iz občine Domžale in Trzina. Kot gostje so se skupščine udeležili župan Občine Domžale Toni Dragar, podžupanja mag. Renata Kosec, župan Občine Trzin Peter Ložar, poveljnik Civilne zaščite Domžale Marko Žagar, načelnik Oddelka za premoženjske zadeve na Občini Domžale Peter Gubanc, direktor CZR Domžale Andrej Jarc, častni predsednik GZ Domžale Marjan Slatnar, častni poveljnik GZ Domžale Janez Breceljnik, predstavniki okoliških gasilskih zvez, predstavnik Gasilske zveze Slovenije Slavko Jalovec, delegacija iz pobratene Gasilske zveze Koprivnice, pod vodstvom Iveka Golubića in delegacija pobratene Gasilske zveze Lendava, pod vodstvom Srečka Prendla.

Na Skupščini GZ Domžale so letos potekale volitve.

Na volitvah so se za mesto predsednika Gasilske zveze Domžale potegovali Jože Kajfež (PGD Trzin), Matjaž Korošec (PGD Domžale-mesto) in Marjeta Kristan (PGD Jarše Rodica). Na podlagi sklepa delegatov skupščine, so volitve potekale tajno. Ker v prvem krogu nobeden izmed kandidatov ni dobil večino glasov (9), je bil izveden še drugi krog, v katerega sta se uvrstila kandidata, ki sta v prvem krogu prejela največ glasov. V drugem krogu volitev je Matjaž Korošec prejel sedem (7) glasov, Marjeta Kristan pa devet (9) glasov. Volilna komisija, ki jo je vodil Igor Šarc, je ugotovila, da je bila na volitvah za predsednico GZ Domžale izvoljena Marjeta Kristan, ki kot smo že omenili, ni neznano ime v gasilskih vrstah. V preteklem mandatu je opravljala funkcijo pomočnice poveljnika GZ za izobraževanje, v svojem matičnem društvu PGD Jarše-Rodica pa je v preteklosti že opravljala tudi funkcijo poveljnice. Se pravi, da ji gasilskih izkušenj, ki jih bo pri svojem delu potrebovala, ne manjka.

Krmilo GZ Domžale je prevzela predsednica Marjeta Kristan.

V nadaljevanju so potekale še volitve za poveljnika ter organe gasilske zveze. Za poveljnika je bil izvoljen Matjaž Merkužič, ki se je za to funkcijo potegoval kot edini kandidat. Potrditev so dobile tudi predlagane liste Predsedstva, Poveljstva in Nadzornega odbora GZ Domžale. V okviru list, v katerih so tudi predstavniki posameznih gasilskih društev, je bil za podpredsednika GZ izvoljen Tone Pavlič, za namestnika poveljnika Branko Sojer, za tajnika Stanko Grčar, za predsednika NO Marko Bergant.

Na tem mestu izrekamo čestitke in zahvalo dosedanjemu vodstvu GZ Domžale za njihov uspešno izpeljan mandat. Novemu vodstvu čestitamo za izvolitev in jim želimo uspešno delo.

Po uradnem delu je sledil še družabni del s pogostitvijo, za katero so tako kot je že običaj, poskrbele gasilke in gasilci PGD Žeje-Sveta Trojica.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar

Komentarji uporabnikov
Tagi