Gasilke in gasilci v Domžalah pokazali svoje spretnosti

Športni park Domžale v soboto, 8. junija 2019, ni gostil samo športnike in rekreativce, ki so se udeležili različnih športno-rekreativnih prireditev ter se ohladili na domžalskem bazenu, ampak tudi številne gasilce, saj je na domžalskem stadionu potekalo Gasilsko tekmovanje za članice in člane, poklicne gasilce in za starejše gasilke in gasilce Gasilske zveze Domžale ter gasilsko tekmovanje za Pokal PGD Domžale – mesto.

Vsako leto za članice in člane prostovoljnih gasilskih društev Gasilske zveze Domžale poteka gasilsko tekmovanje, na katerem pokažejo svoje veščine z vajo na motorni brizgalni, vajo razvrščanja in s štafeto na 400 m z ovirami. Starejše gasilke in gasilci pa so se na tekmovanju pomerili v vaji s hidrantom in vaji raznoternosti. Istočasno je potekalo še tekmovanje za Pokal Domžal, ki ga tradicionalno vsako leto organizira PGD Domžale – mesto, poleg desetih iz GZ Domžale, pa se ga udeležijo tudi desetine iz drugih gasilskih zvez.

Na tekmovanju, ki so ga vodili Matjaž Merkužič (predsednik tekmovalne komisije), Matjaž Korošec (vodja tekmovanja), Ana Grčar (predsednica komisije A) in Stanko Grčar (predsednik komisije B), je vsaka članska desetina izvedla vajo na motorni brizgalni ter s štafeto na 400 m z ovirami. Starejše gasilke in gasilci pa so izvedli vajo s hidrantom in vajo raznoternosti. Tekmovanje pa je seveda potekala pod budnim očesom sodnikov. Kot je že običaj se vse gasilske desetine, ki se udeležijo tekmovanja, predhodno pripravljajo, saj mora biti ekipa izvedbi posamezne vaje usklajena, narejenih pa mora biti čim manj napak. Ker za rezultat šteje tudi čas, mora biti vaja narejena v čim krajšem času.

Po tekmovanju, ki je potekalo skozi celotno popoldne, je sledila še razglasitev rezultatov tekmovanj ter podelitev pokalov in medalj najboljšim. Zbrane sta nagovorila tudi podpredsednik GZ Domžale Tone Pavlič in predsednik PGD Domžale – mesto Anže Korošec, ki sta se vsem gasilskim desetinam zahvalila za sodelovanje na tekmovanju.

Rezultati tekmovanja Gasilske zveze Domžale (sodelovalo je 34 ekip v sedmih kategorijah):

 • Članice A: 1. PGD Rova, 2. PGD Žeje – Sveta Trojica, 3. PGD Dob
 • Člani A: 1. PGD Dob  A 4/6, 2. PGD Dob 8, 3. PGD Rova
 • Članice B: 1. PGD Radomlje, 2. PGD Ihan, 3. PGD Homec
 • Člani B: 1. PGD Dob B, 2. PGD Domžale – mesto, 3. PGD Žeje – Sveta Trojica
 • Poklicni gasilci: 1. CZR Domžale
 • Starejše gasilke: 1. PGD Jarše – Rodica 2, 2. PGD Jarše – Rodica 1, 3. PGD Rova
 • Starejši gasilci: 1. PGD Študa, 2. PGD Jarše – Rodica, 3. PGD Dob

Najboljše tri ekipe iz vsake kategorije, se bodo udeležile regijskega tekmovanja, ki bo potekalo v oktobru v organizaciji Gasilske zveze Kamnik. Naslednje leto pa je na sporedu državno tekmovanje, kjer bodo izbrane desetine za gasilsko olimpijado.

Rezultati tekmovanja za Pokal PGD Domžale – mesto (sodelovalo je 41 ekip v štirih kategorijah):

 • Članice A: 1. PGD Rova, 2. PGD Žeje – Sveta Trojica, 3. PGD Dob
 • Člani A: 1. PGD Dob  A 4/6, 2. CZR Domžale, 3. PGD Dob B
 • Starejše gasilke: 1. PGD Polje, 2. PGD Jarše – Rodica 2, 3. PGD Jarše Rodica 1
 • Starejši gasilci: 1. PGD Ponova vas, 2. PGD Študa, 3. PGD Jarše – Rodica

Ekipi PGD Rova in PGD Dob A 4/6, ki sta osvojili prvi mesti, sta prejeli tudi prehodna pokala. Ob tej priložnosti moramo omeniti, da si je ekipa članic PGD Rova, ki jo sestavljajo zagnana dekleta, že šestič zagotovila udeležbo na regijskem tekmovanju.

***************************************************************************

Več fotoutrinkov s tekmovanja si lahko ogledate na povezavi tukaj.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar

Komentarji uporabnikov
Tagi