Folklorna skupina Groblje na gostovanju v Avianu

Člani Folklornega društva Groblje smo na povabilo prijateljev iz Aviana sodelovali na tradicionalni, že 21. razstavi domačih živali in ljudske obrti. V družbi folkloristov iz Italije (Federico Angelica, Danzerini di Aviano), Avstrije (Volkstanzkreis St. Bartholomä) in vokalno instrumentalno skupino ŽKUD Tine Rožanc – Rožančevi fantjiči iz Ljubljane smo s svojimi nastopi številčnim obiskovalcem in gostiteljem ustvarili prijetno vzdušje in razpoloženje.

Aviano, mesto v severni Italiji v vznožju Dolomitov je najbolj poznano po NATO – letalski bazi. Ob tem se mesto ponaša tudi z bogato arhitekturno in kulturno dediščino. Sobotni in nedeljski nastop na osrednjem trgu v Avianu, obisk največjega inštituta v severni Italiji za rakave bolnike in čustven odziv bolnikov je upravičilo naše poslanstvo. Gostoljubje domačinov, dragocene nove vezi in poznanstva je podkrepil naš stari znanec, dr. Tomasini, ki nam je izrekel veliko pohvalo in zahvalo.

Naklonjeno nam je bilo tudi vreme, ki je po deževnem petku ustvarilo jasno, azurno furlansko nebo. Rahla sapa je  prijetno hladila, tako da smo lažje prenašali težko, zaprto gorenjsko nošo.

Ob tej priložnosti se zahvaljujemo tudi naši Občini Domžale, za dragoceno podporo.

Naše poslanstvo, ohranjanje slovenske kulturne dediščine vam sedaj predstavljamo tudi na socialnem omrežju Facebook.

Folklorno društvo Groblje; Foto: Vili Kaker

Komentarji uporabnikov
Tagi