Drama na Miklošičevi ulici: Kljub temu, da je pospravila za svojo psičko, je kričala nanjo in ji grozila

O tem, da so nekateri lastniki psov izredno nemarni, ni potrebno posebej razlagati, saj so sledovi pasjih ljubljenčkov vidni vsepovsod, kar nekatere močno razburja, sploh tiste, ki jim psi spomine puščajo na njihovih zelenicah ali pa še celo na pragu. Seveda ne smemo vseh lastnikov psov metati v isti koš, saj nekateri vestno pospravljajo za svojimi psi. Je pa res, da tisti, ki tega ne počnejo, mečejo slabo luč na vse. Primer, ki ga bomo opisali v nadaljevanju, se je pripetil danes dopoldan na Miklošičevi ulici v Domžalah. Je šlo pa vse skupaj čez mejo normalnega, zaradi česar so posredovali tudi policisti.

Občanka, od katere podatke hranimo v uredništvu, nam je zaupala svojo zgodbo, ki jo je na Miklošičevi ulici v Domžalah doživela danes dopoldan med sprehodom s svojo psičko, sam dogodek pa jo je izredno šokiral, saj ni pričakovala, da se bo nanjo verbalno spravila starejša gospa, ki je kričala skozi okno, obenem pa naj bi še mahala z nožem in ji grozila, da bo vanjo zalučala leseno desko, kar je nakazala tudi z roko, saj je z desko nekajkrat zamahnila proti njej.

Da je šlo za kršitev javnega reda in miru, so nam potrdili tudi na Policijski upravi Ljubljana, kjer so nam povedali, da so bili policisti okrog 9.30 ure obveščeni o kršitvi javnega reda in miru na Miklošičevi ulici v Domžalah. Policisti so z zbiranjem obvestil ugotovili, da je 79-letna kršiteljica skozi okno stanovanja verbalno napadla prijaviteljico, katere pes je opravil potrebo. Zaradi kršitve Zakonu o varstvu  javnega reda in miru je bil kršiteljici izdan plačilni nalog, dogodek pa znakov kaznivega dejanja nima.

In kako se je vse skupaj začelo? Občanka se je danes dopoldan opravila proti rekreacijski poti ob Kamniški Bistrici. Na Miklošičevi ulici v Domžalah, se je njena psička ustavila pri drevesu ob pločniku, da bi opravila veliko potrebo, občanka pa je iz žepa vezla kolut vrečk, da bi za njo pospravila, nakar je zaslišala vpitje starejše gospe, ki živi v stanovanjskem bloku, kjer sta se ustavili s psičko.

»Stanovalka je v svojem glasnem nastopu, ki nama ga je priredila, mahala z nožem in grozila, da bo v naju zalučala leseno desko … Sprva sem bila osebno v šoku in niti nisem vedla, kaj naj bi ji odgovorila. Po silnem pregovarjanju in vpitju ji rečem, naj se pobere v stanovanje in si najde delo, njeno mahanje z nožem in grožnja, kako bo vame zalučala desko, pa je bila še vedno prisotna,« pojasni občanka, ki je nato poklicala policijo.

Med čakanjem na policiste, je do nje pristopila gospa, ki živi v sosednjem bloku. Ta ji pove, da ni edina, ki je bila s strani te starejše občanke deležna verbalnih napadov, saj se tako ona, kot njena družina, spravljajo na vse sprehajalce psov, ki gredo tam mimo. Policisti naj bi bili s situacijo tam že seznanjeni, saj naj bi zaradi prijav posredovali že večkrat, je pa res, da večina lastnikov ne pospravlja pasjih iztrebkov za svojimi psi. Eden izmed policistov naj bi občanki še rekel, da je ena redkih, ki pospravlja za svojim psom.

»Nauk te zgodbe je ta, da če bom pobrala iztrebek za psom ali pa ne, bom v vsakem primeru napadena s strani jeznih občanov in to prav zaradi tega, ker večina lastnikov ne pospravlja za svojimi psi,« še pravi občanka.

Se strinjamo z njo, da tisti lastniki psov, ki ne pospravljajo pasjih iztrebkov za svojimi psi, mečejo slabo luč na vse. Obenem pa v slabo voljo spravljajo druge, sploh če se to dogaja skorajda pod tvojim oknom in na majhnem koščku zelenice, ki jo imaš v svoji okolici. Je pa res, da se na takšen način problemov, kot ga je reševala stanovalka, ne more reševati. Vpitje ne pomaga, kvečjemu vse skupaj poslabša ter privabi firbce in pa tudi policiste, kot v današnjem primeru.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Google maps

 

Tagi