Domžalski startup Home Help z nagrado Evropske komisije

Ekipa startupovcev, ki se je v aprilu urila na Generatorjevih delavnicah Štartaj Domžale, se je v preteklih dneh odpravila na vlak za Sofijo in tam za svojo idejo Home Help prejela mednarodno nagrado za najbolj družbeno koristno idejo!

Podjetniški mentorici Mellanie Grudniik in Karolina Vrtačnik sta v preteklih dneh na Startup train pospremili izbrane ekipe delavnic Štartaj Domžale na pot v Sofijo, kjer je ekipa, ki jo je vodi Iza Vrtačnik, v finalu predstavila svojo poslovno idejo Home Help. Ideja je prepričala investitorje LAUNC Hub Ventures in izbrano komisijo, ki je za inovativno idejo ekipi podelila mednarodno nagrado Evropske komisije za najbolj družbeno koristno idejo. Poslovna ideja Home Help pa je poleg nagrade med drugim že prepričala tudi potencialnega slovenskega investitorja, ki je v zagon projekta pripravljen vložiti 100.000 € kapitala. V ekipi sta poleg Ize Vrtačnik, ki je idejo tudi zasnovala, sodelovala še Filip Uranc in Zala Gajser.

In kakšna je ta zmagovalna ideja? Home Help je storitev, preprosta za uporabo pri starejših ljudeh. Na enotni telefonski številki je na voljo pomoč v primeru npr. pokvarjenega pomivalnega stroja, potrebi po košnji trave, družabništvu …. Ekipa na drugi strani telefona na dom pošlje osebo, ki reši problem oziroma priskoči na pomoč.

Celotna ekipa Štartaj Domžale s podjetniškima svetovalkama Mellanie Grudniik in Karolino Vrtačnik je na ekipo izjemno ponosna. A dela še ni konec. V okviru delavnic Štartaj Domžale bosta v mesecu maju še dve delavnici, 15. in 22. maja, na katere vabijo vse, ki si želijo novega znanja, zabave in idej. Vse o delavnicah, ki so v Domžalah, je na voljo na povezavi http://www.startupdomzale.si.

Miha Ulčar; Foto: Andraž Fijavž Bačovnik

 

Tagi