Domžalski rogisti osvojili zlati rog

Domžalski rogisti so se v soboto, 22. junija 2019, udeležili mednarodnega tekmovanja rogistov, ki je potekalo v avstrijskem mestu Wieselburgu, kjer so z nastopom prepričali žirijo in osvojili zlati rog.  

Za Domžalske rogiste, ki delujejo že polnih 28 let, lahko rečemo, da je njihov zvok, ki ga izvabljajo iz rogov, tako poln in slavnosten, da si v Domžalah ne moremo zamišljati glasbe brez njih. Zven, ki ga rogisti izvabljajo iz svojih rogov je tako veličasten, da se z lahkoto vrnemo v preteklost in se spomnimo zlatih časov slamnikarstva pri nas v Domžalah.

Kvaliteta Domžalskih rogistov je znana tudi izven naših meja, kjer redno posegajo po najvišjih mestih. Letošnji zlati rog, ki ga so ga osvojili na mednarodnem tekmovanju v Wieselburgu, pa ni prvi osvojeni tovrstni rog, saj se jih je izpred preteklih let v njihovi vitrini nabralo že kar nekaj. Letošnji zlati rog, ki so ga osvojili v skupini ES, pa je samo potrditev, da so Domžalski rogisti res zlati, da napredujejo iz leta v leto in da se njihovo kakovostno delo zelo obrestuje.

Zasedba je na tekmovanju nastopila z novim članom, Mihaelom Kozjekom, ki je kot najmlajši član doživel “ognjeni krst” ter se na koncu skupaj z ostalimi veselil osvojenega odličja.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Domžalski rogisti / Facebook

Komentarji uporabnikov
Tagi