Domžalčan Marjan Bolhar se bo potegoval za naziv najmočnejšega gasilca na svetu

Domžalski kickboxer in poklicni gasilec v Centru za zaščito in reševanje Domžale Marjan Bolhar je bil izbran v ožji izbor za nastop na “World`s strongest firefighter 2020 competitors”, ki bo 18. januarja 2020, potekalo v Santa Moniki v Kaliforniji. Organizator tega promocijskega tekmovanja, na katerem se bo deset poklicnih gasilcev potegovalo za naziv najmočnejšega gasilca na svetu, je znani ameriški igralec Arnold Schwarzenegger.

Na najbolj znani obali Santa Monike v Kaliforniji bo 18. januarja 2020, potekalo tekmovanje “World`s strongest firefighter 2020 competitors“, katerega organizator je znani ameriški igralec Arnold Schwarzenegger. Med desetimi nastopajočimi poklicnimi gasilci je tudi domžalski kickboxer in poklicni gasilec v CZR Domžale Marjan Bolhar, ki je prišel v ožji izbor ter se uvrstil na listo tekmovalcev, ki se bodo letos potegovali za prestižni naziv najmočnejšega gasilca na svetu.

Naj vam izdamo, da je imel končno besedo pri izboru sam legendarni Schwarzeneger, ki je Marjana spoznal pred dvema letoma na Oceania open Championships WAKO 2018, ki je potekalo v Melbournu v Avstraliji, kjer je domžalski šampion osvojil šampionski pas in se v nadaljevanju na željo Schwarzeneggerja tudi srečal z njim.

“Postopek izbora je zelo zahteven in očitno sem jim bil všeč. Skorajda na vrat na nos so mi naročili, da naj pripravim promocijski video. Mislim, da je bilo to okrog 22. ure zvečer. Naslednje jutro sem ga posnel v službi, v njem pa sem predstavil iz kje sem, kje delam, koliko sklec, počepov in drugih vaj naredim v minuti … Še isti dan, ko sem jim posredoval video, sem dobil obvestilo, da sem sprejet v ožji izbor. Končno besedo je imel Arnold in tako sem se znašel na listi,” nam navdušeno pove Marjan, ki se že pridno pripravlja na sam dogodek, ki ga čaka v sončni Kaliforniji. Obenem nam zaupa, da je izredno počaščen in da sploh še ne dojame, da je bil izbran. Pravi pa, da se bo potrudil po svojih najboljših močeh. V to seveda ne dvomimo, saj se Marjan vedno maksimalno pripravi za vsako tekmovanje, kjer je v prvi vrsti vedno s srcem in svojo močno jekleno voljo, s katero je pred dvema letoma v Avstraliji prepričal tudi legendarnega Schwarzeneggerja.

Marjan se bo po dveh letih ponovno srečal z legendarnim Arnoldom Schwarzeneggerjem.

S seboj na tekmovanje bo Marjan vzel gasilsko uniformo svoje gasilske enote CZR Domžale, na tekmovanju pa ga bo čakalo kar nekaj zahtevnih preizkušenj, s katerimi se bo skupaj s še preostalimi devetimi izbranimi gasilci potegoval za prestižni naziv “Najmočnejšega gasilca na svetu”.

In kakšne vaje bo vsebovalo tekmovanje? Nekaj utrinkov s preteklega tekmovanja si lahko ogledate v promocijskem videu zgoraj, bodo pa vaje vsebovale kmečko jogo (100 kg), dvig iz hrbta (205 kg), dvig iz tal čez ramena (100 kg), nošenje vreče (100 kg) … Vse bo po besedah domžalskega šampiona potekalo na čas. Se pravi, da bo treba vsako vajo izvesti v čim hitrejšem času.

Za komentar smo povprašali tudi direktorja poklicne gasilske enote CZR Domžale Andreja Jarca, kje je Marjan zaposlen: “Sigurno je ena od vrlin gasilca ta, da je vztrajen in da se je pripravljen lotiti vsega. Se pravi, da je zmožen tudi sesti na letalo, se podati čez lužo in se pokazati med najboljšimi desetimi gasilci na svetu. Vsi sodelavci Marjanu ob strani stojimo že ves čas njegove športne kariere. Prav tako zelo cenimo vse njegove izzive, ki se jih loti. Seveda smo ponosni, da se podaja tudi na ta izziv in mu želimo, da se izkaže po svojih najboljših močeh”.

Kot lahko vidite s promocijskega plakata, je Marjan edini tekmovalec iz Evrope, kar daje vsemu skupaj še dodaten čar in izziv. Marjan nam je še zaupal, da naj bi se omenjeno tekmovanje ogledali tudi nekateri znani hollywoodski igralci. Seveda bomo domžalskega šampiona in samo dogajanje v sončni Santa Moniki spremljali tudi na našem portalu ter vas o tem seveda obveščali.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Rok Majhenič, Franci Kek, Probakster, ArnoldSportsFestival; Video: ArnoldSportsFestival

Komentarji uporabnikov
Tagi