DOM v Mengšu

Minulo soboto je v Mengšu potekal pogovorni večer s predsednikom novonastale Domovinske lige, mag. Bernardom Brščičem. Stranka DOM v sklopu svojih terenskih aktivnosti obiskuje različna slovenska mesta. Poleg predsednika je bil prisoten tudi član Izvršilnega odbora in član programskega sveta za obrambo in notranje zadeve, Alen Behek.

Na pogovornem večeru je zanimiva razprava o aktualni migrantski problematiki, sestavljanju vlade in zdravstveni pereči temi – koronavirus. Bernard Brščič je ob tem dejal, da je Epidemija Coronavirusa trenutno največja grožnja nacionalni varnosti: “Ne gre za paniko, gre za realno oceno tveganja. Sočustvujemo lahko z našimi sodržavljani, a karantena je nujna. Čez teden dni bo prepozno.”

Med drugim Brščič povedal, da slovenski politični prostor potrebuje stranko DOM. Suverenistična platforma, ki nasprotuje tako ilegalnim kot legalnim migracijam.

Stranka DOM je bila sicer ustanovljena lani februarja in prvi preizkus so bile Evropske volitve, kjer je stranka dosegla 1,70% oz.  8.184 glasov.

Avtor: Žiga Jereb

 

Tagi