Dobrodošli na prireditvah ob prazniku Krajevne skupnosti Dob

V gozdu Hrastje med vasema Brezovica in Laze je spomenik z napisom: »Na tem mestu je četa Kamniškega bataljona napadla nemškega okupatorja in mu prizadejala velike izgube, sama pa izšla iz borbe kot zmagovalec brez žrtev.« Dogodek je bil 7. avgusta 1941 in skupaj z odhodom radomeljske bojne skupine 27. julija 1941, ki ga praznujemo v Križkarjevih smrekcah, pomeni začetek narodnoosvobodilnega boja na območju Občine Domžale.     

V spomin na omenjeni dogodek Krajevna skupnost Dob že vrsto desetletij praznuje svoj praznik s številnimi prireditvami, ki se bodo tudi letos zvrstile od 1. do 3. avgusta 2019:

Športni park pod Močilnikom
četrtek, 1. avgusta, od 17. ure dalje
tekmovanje v metanju podkve

Športni park Dob
petek, 2. avgusta, od 16. ure dalje
turnirja v balinanju in nogometu

Hrastovec
sobota, 3. avgusta, ob 10. uri
spominska slovesnost in tovariško srečanje (ob 8. uri skupni odhod izpred trgovine v Dobu)

ploščad pred KS Dob
sobota, 3. avgusta, od 15. ure dalje
golažiada, predstavitev dejavnosti organizacij in društev ter prijetno druženje

V športnih dogodkih bodo sodelovale ekipe domačih društev in organizacij, ki jih nikoli ne manjka, saj je KS Dob ena od najbolj organiziranih v občini Domžale. Prizorišči park pod Močilnikom in Športni park Dob bosta zanesljivo polna tako tekmovalcev kot obiskovalcev.

Posebej Krajevna skupnost Dob in Krajevna organizacija za vrednote narodnoosvobodilne borbe Dob Krtina vabita na spominsko slovesnost v soboto, 3. avgusta 2019 ob 10. uri na Hrastovcu. Slavnostna govornica bo Marija Ravnikar, predsednica Sveta Krajevne skupnosti Dob, pripravili bomo prijeten kulturni program, v katerem bo sodeloval tudi Mešani pevski zbor Turističnega društva Turnše Češenik, nato pa bo po slovesnosti prijetno druženje s tradicionalnim golažem.

Golaž bo tudi rdeča nit popoldanskega druženja, saj se bodo v njegovem kuhanju pomerila društva in organizacije, ki bodo ob tej priložnosti na stojnicah predstavljala tudi svojo dejavnost. Manjkalo ne bo niti prijetne glasbe, zato prisrčno vabljeni – tako prebivalci KS Dob kot vsi, ki imate Dob radi!

Vera Vojska

 

Tagi