Dobrodošel april – tudi letos pestro dogajanje ob občinskem prazniku

Koledar dogodkov ob občinskem prazniku

19. aprila 1952 so bile Domžale razglašene za mestno občino. Zgodovinski praznik, razglasitev Domžal za mestno občino in še prej leta 1925 za trg, so v tistem času Domžalčani praznovali zelo slavnostno z namenom »dati duška veselju Domžalcev nad povišanjem rodnega kraja in poživiti jih k nadaljnjemu navdušenemu delu za procvit in napredek trga Domžale.« Pester in zanimiv bo tudi letošnji april, ko bo občina Domžale obeležila 66. rojstni dan.

Tako kot vsako leto bodo v aprilu občinski praznik tudi letos počastili s številnimi prireditvami, ki jih bo organizirala Občina Domžale in drugi – javni zavodi, društva, klubi, kulturne, športne in druge institucije. Številni dogodki in prireditve, program si lahko ogledate na tej povezavi, bodo obenem tudi priložnost za druženje, ki ga v današnjem hitrem tempu življenja še kako primanjkuje.

Župan Toni Dragar je povedal, da so skupaj s številnimi domžalskimi organizacijami oblikovali bogat program, ki vas bo s svojo raznolikostjo in vsebinsko pestrostjo popeljal v pomladni čas, ki obeta nov cikel dogajanj, nova kulturna popotovanja in veliko mero športnih užitkov: »Verjamem, da za vsakega izmed vas.«

Občina Domžale 19. aprila obeležuje občinski praznik, že 66. po vrsti. Dan, ko so bile leta 1952 Domžale razglašene za, takrat Mestno občino. »Poiščite nekaj zase in se nam pridružite na kateri od prireditev, to je naše skupno darilo vsem vam ob prazniku Občine Domžale. Drage občanke in občani, vse najboljše in vljudno vabljeni,« je ob prihajajočem prazniku voščil župan ter povabil vse na letošnje prireditve.

Program letošnjih prireditev si lahko ogledate na povezavi tukaj.

Miha Ulčar; Foto: Občina Domžale

Tagi