Dobrodelni odbojkarji Calcit Volley: Srčnost je magnet za čudeže

Odbojkarji Calcit Volley z dobrodelnim koledarjem znova pomagajo – tokrat težje pokretnim in nepokretnim oskrbovancem DSO Kamnik.

Že nekaj let kamniški odbojkarji s prodajo koledarja zbirajo sredstva za dober namen. Letos so se namenili pomagati starejšim občanom, ki jesen svojega življenja preživljajo v Domu starejših občanov Kamnik. Z zbranimi sredstvi bi jim radi podarili elektronski aparat za terapijo z magnetnim poljem. Omenjeno napravo si v domu prizadevajo kupiti že vsaj deset let, a je bila vedno izven dosega njihovih finančnih zmožnosti.

Delaj dobro in dobro se ti bo povrnilo, so prepričani v Calcit Volleyju, kjer so odločeni, da bodo s pomočjo svojih navijačev decembra uresničili dolgoletno željo fizioterapevtov DSO Kamnik. Več kot polovica njihovih oskrbovancev namreč potrebuje najzahtevnejšo zdravstveno nego.

Številne prednosti magnetoterapije

Medtem ko je za zdrave ljudi hoja nekaj povsem samoumevnega, je za starostnike to najpogostejša težava. Otežena hoja na dolgi rok vodi v vedno manjšo zmožnost gibanja, posledično v zmanjšano kakovost življenja in pogosto v socialno izolacijo, v skrajnem primeru v nepokretnost.

Elektromagnetna naprava bi starostnikom z oteženo ali onemogočeno gibljivostjo pomagala pri izboljšanju funkcionalne usposobljenosti, psihofizične kondicije, ohranjanju gibljivosti in vzdrževanju kondicije za kakovostnejše življenje v starosti. Pripomoček bi oskrbovancem omogočil večjo samostojnost pri zadovoljevanju osnovnih življenjskih potreb ter vključevanju v domsko življenje.

Omenjena naprava je vsestransko uporabna, namenjena lajšanju bolečin v sklepih, bolečin zaradi obrabe sklepov, bolečin v hrbtenici, križu, lajšanju revmatskih obolenj, artritisa, artroze, uporabna je pri zdravljenju zlomov kosti, pri boleznih srca in ožilja, uporablja se za izboljšanje cirkulacije krvi, zmanjšanje stresa, izboljšanje splošnega počutja in dviga energije, pri fibromialgiji in za krepitev imunskega sistema, športniki pa ga pogosto uporabljajo pri rehabilitaciji ob športnih poškodbah.

Koledar je na voljo na domačih tekmah Calcit Volley

Calcitovci so rokave zavihali že septembra, ko so posneli za dobrodelni koledar posneli fotografije. Kako je bilo v zakulisju snemanja, si lahko pogledate v spodnjem videu.

Vsa zbrana sredstva bodo odbojkarji namenili za nakup elektromagnetne naprave. Njihov koledar je na voljo na blagajni vseh domačih tekem v ŠD Kamnik po ceni 10 evrov za izvod, koledar pa je ob predhodnem dogovoru mogoče dobiti tudi v klubski pisarni.

Seznam domačih tekem Calcit Volley v letu 2019:

  • 27. november ob 20.00       Calcit Volley [M] : Šoštanj Topolšica
  • 29. november ob 18.30       Calcit Volley [Ž] : Ankaran
  • 1. december ob 20.30         Calcit Volley [M] : ACH Volley
  • 4. december ob 20.00         Calcit Volley [Ž] : PVK Olymp Praha
  • 7. december ob 20.00         Calcit Volley [M] : OK Mladost Brčko
  • 11. december ob 20.00       Calcit Volley [M] : Sporting CP Lisboa
  • 14. december ob 19.00       Calcit Volley [Ž] : ŽOK Bimal-Jedinstvo Brčko

Avtor: Calcit Volley Kamnik; Foto: Calcit Volley Kamnik

 

Tagi