Dobrodelni marec: Skupaj že 8. leto za boljši jutri!

Dobrodelni marec, sedaj že tradicionalna akcija Študentskega kluba Kamnik, letos praznuje svoj osmi rojstni dan. Gre za sklop dogodkov v mesecu marcu, na katerih zbiramo sredstva, ki bodo v celoti namenjena Gorskemu reševalnemu društvu Kamnik.

Celotno naše delovanje je tesno povezano z lokalnim okoljem, saj v prvi vrsti nudimo projekte in ugodnosti za študente in dijake iz Upravne enote Kamnik. Ker nas lokalna skupnost pri tem podpira in z nami sodeluje, se ji želimo na nek način zahvaliti in pokazati, da cenimo njihovo pomoč. Poleg glavnega namena akcije, tj. dobrodelnosti, gre za druženje, zabavo, spoznavanje in medgeneracijsko sodelovanje, saj nabor različnih projektov ponuja pisano paleto izbire za vse generacije.

Skušamo spodbujati filantropijo in medvrstniško pomoč ter poudarjati pomembnost solidarnosti. S projekti športne narave ozaveščamo o zdravem načinu življenja in športnem vedenju. Večina projektov Dobrodelnega marca pa mladim predstavlja alternativo druženju na zabavah ali preko družbenih omrežij.

Priprave na Dobrodelni marec so v polnem teku.

Ker želimo vsako leto prekositi same sebe in izpeljati akcijo bolje, kot smo to storili lani, smo si v osmem letu organizacije izbrali naslednje cilje:

1. Zbrati minimalno 5000€ prostovoljnih prispevkov, ki jih bomo nato podarili Gorskemu reševalnemu društvu Kamnik.
2. Doseči rekordno udeležbo na projektu Dobrodelni mesec marec, se pravi privabiti več kot 3.000 obiskovalcev.
3. Izpeljati medijsko odmeven projekt na lokalni in regionalni, v najboljšem primeru tudi državni ravni.
4. Utrditi ugled študentskega kluba v lokalni skupnosti kot družbeno odgovornega in pomembnega člena za delovanje Upravne enote.
5. Organizirati dogodke vredne obiska in udeležbe, ki bodo oživeli kulturno in družbeno dogajanje ter povezali sokrajane.

KAJ SMO PRIPRAVILI LETOS?

Tokrat mesec začenjamo z 48 urami dobrodelnih pohodov na Sv. Primoža. Podpise pohodnikov bomo na vrhu zbirali neprekinjeno od 16. ure 06. marca do 16.00 ure 08. marca. Od vsakega bo v dobrodelne namene prispevanih 0,50€, zbirali pa se bodo tudi ti. “dobrovoljni” oz. prostovoljni prispevki. Lani so za vzdušje ob poti dodatno poskrbeli kamniški taborniki s peko palačink, v soboto pa smo v okrepčevalnici prisluhnili predavanju izkušenega alpinista. Tako kot lani nas bo tudi letos na nedeljo zabaval ansambel Galop.

Dobrodelni marec bodo začeli z 48 urami dobrodelnih pohodov na Sv. Primoža.

Druženje v naravi se nadaljuje z druženjem za naravo. 14. 03. bo v avli Doma Kulture Kamnik potekala dobrodelna razprodaja rabljenih oblek, igrač in drugih uporabnih predmetov, ki jih ne potrebujete več, komu drugemu pa bi prišli prav. Predhodno jih bomo zbirali aktivisti ŠKK-ja.

Razprodaji “nepokvarljivih” predmetov sledi tržnica slaščic, ki se bo 28.03. dopoldne, od 07.00 do 12.00, odvijala na kamniški tržnici. Slaščice, ki si jih boste lahko privoščili ali jih podarili v zameno za prostovoljni dobrodelni prispevek, bodo pripravili študentke in študenti z ženami okoliških turističnih in kulturnih društev.

Eden izmed dogodkov na katerega smo prav tako ponosni, je turnir v odbojki, ki bo kot vsako leto doslej organiziran v Športni dvorani Kamnik. V najem nam jo podarja Občina Kamnik, za kar se ji iskreno zahvaljujemo. Turnir je namenjen vsem športnim navdušencem v druženje, zabavo in sprostitev.

Turnir v odbojki je stalnica v Dobrodelnem marcu.

Dobrodelni mesec marec bomo zaključili z Dobrodelnim koncertom, ki bo potekal v torek, 07. aprila ob 20. uri v Domu kulture Kamnik. Nastopili bodo Adi Smolar, Il Divji in pevke z Gimnazije in srednje šole Rudolfa Maistra kamnik, ki so že lani navdušile publiko in se izkazale za fantastično uverturo.

Vstopnice bodo kmalu v prodaji preko sistema mojekarte.si. S prireditvijo se želimo zahvaliti vsem sponzorjem, sodelujočim in lokalni skupnosti, ki ste našo akcijo podprli.

Več informacij o dogodkih najdete na naši spletni strani ali Facebook strani Dobrodelni marec.

Grafični/strnjen prikaz vseh dogodkov znotraj Dobrodelnega marca:

Pohodi na Sv.Primoža

06.-08. marec

Sv. Primož nad Kamnikom

Razprodaja

14. marec

Avla Doma Kulture Kamnik

Tržnica slaščic

28.03.

Kamniška tržnica

Turnir v odbojki

22.03.

Športna dvorana Kamnik

Zaključni dogodek – koncert Vlada Kreslina

07. april

Dom kulture Kamnik

Aktivisti Študentskega kluba Kamnik uživamo v organizaciji Dobrodelnega marca in smo nanjo izjemno ponosni. Vse to počnemo popolnoma prostovoljno in smo se odpovedali vsakemu plačilu, saj trdno verjamemo v pomembnost širjenja solidarnosti med ljudmi, še posebej med mladimi.

S tem sporočilom vas želimo povabiti k podpori našega projekta z omembo v vašem mediju in tako prispevati k njegovi uspešnosti. Za to se vam že vnaprej zahvaljujemo.

Doris Jeretina,
vodja Dobrodelnega marca

 

Tagi