Dobro se vedno vrne z dobrim: Mizarstvo Hrovat gasilcem PGD Domžale – mesto doniralo novo ograjo

Da se dobro vedno vrne z dobrim, vemo vsi. Prav tako dobro vemo, da so gasilci v vsakem trenutku pripravljeni priskočiti na pomoč sočloveku v nesreči in mu pomagati po svojih najboljših močeh. To so nedolgo nazaj na svoji lastni koži občutili v Mizarstvu Hrovat iz Domžal, ko so sredi noči ognjeni zublji zajeli njihovo mizarsko delavnico. Takrat so bili gasilci na kraju prvi, ki so tudi poskrbeli, da je bil požar hitro lokaliziran ter pogašen in da ni povzročil še več škode. Nekaj mesecev kasneje pa so ti isti gasilci sami potrebovali pomoč.  Dobili so jo pri Mizarstvu Hrovat, kjer so z veseljem prisluhnili njihovi potrebi in jo tudi realizirali.

Tudi gasilci imajo velikokrat kakšne potrebe, saj nakup opreme, vozil in vzdrževanje le-teh ter tudi objektov kjer domujejo, zahteva veliko finančnih sredstev. Zato se vedno razveselijo donacije, ki jih jim v različnih oblikah namenijo dobri ljudje. Ta denar ali pa materialna sredstva, ki jih prejmejo, so vedno porabljena racionalno in z namenom oziroma potrebami, ki jih imajo gasilci pri opravljanju svojega poslanstva.

V PGD Domžale – mesto so imeli na stopnišču objekta, kjer se nahaja tudi učilnica, ki je namenjena delu z mladino, že dotrajano ograjo. Zaradi tega je bilo stopnišče zelo nevarno. Ker se tam vedno nahaja veliko otrok, je bila zaskrbljenost še toliko večja. Obrnili so se na Mizarstvo Hrovat, kjer so jim prisluhnili in se odzvali ter jim donirali macesnovo ograjo. Poveljnik PGD Domžale – mesto Matija Korošec nam je povedal, da ga veseli, da so v Domžalah še obrtniki, ki znajo prisluhniti potrebam gasilcev, saj je že gasilska oprema izredno draga, zato jim marsikdaj zmanjka denarja za kakšne takšne stvari, kot je ta ograja. V zahvalo za to, da so jim priskočili na pomoč, sta jim skupaj s predsednikom Anžetom Korošcem izročila plaketo, ki jo je prevzel Jaka Hrovat. Ta nam je povedal, da se kot prvo zahvaljuje PGD Domžale – mestu in ostalim gasilskim društvom, ki so jim priskočili na pomoč takrat, ko so jih najbolj potrebovali. Po njegovih besedah je ta ograja najmanj, kar jim lahko dajo v zameno: »Mislim, da so si jo več kot zaslužili. Za takšne stvari smo v Mizarstvu Hrovat vedno pripravljeni priskočiti na pomoč, saj je dobro prisluhniti potrebam gasilcev ter tudi okolice. Še enkrat hvala za pomoč našim gasilcem.«

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar

Komentarji uporabnikov
Tagi