Županova izjava ob obisku gradbišča doma starejših občanov v Moravčah

''Gradimo dom za občanke in občane občine Moravče''

Župan Občine Moravče je včeraj, 24. julija 2024, znova obiskal gradbišče Doma starejših občanov v Moravčah. Spremljala sta ga podžupana Janez Vidic in dr. Jurij Kočar.

Ob tem, ko je pohvalil gradbince za učinkovito delo, je dal naslednjo izjavo:

 

»Po tem, ko stari moravški politiki 14 let ni uspelo začeti z gradnjo Doma starejših občanov, smo pred dobrimi petimi leti začeli intenzivno delati na tem projektu. Najprej smo poskusili s koncesionarjem, ki je bil del te klavrne dediščine, pa mu je država zato, ker ni začel graditi, odvzela koncesijo. Potem smo poskusili z zasebnim kapitalom, toda tudi tu je zaradi podedovane slabe projektne dokumentacije podjetje IMP dvakrat neuspešno kandidiralo za koncesijo. Končno smo se z Ministrstvom za delo dogovorili, da gradnjo prevzame država. V nekaj mesecih je bilo vse pripravljeno in letos januarja smo na polno začeli z gradnjo Doma, ki lepo napreduje.

 

Ves ta čas smo spoštovali vse zakonske predpise in skrbeli za to, da je Občina v svoji vlogi dober gospodar. Hkrati pa nam je ves ta čas stara moravška politika metala polena pod noge in storila vse, da se Dom ne bi začel graditi. Če njim ni uspelo, tudi nam ne sme. Kdo so ti škodljivci, vemo vsi v Moravški dolini. Ker zdaj spet strašijo s tem, da Dom – ko bo zgrajen – ne bo namenjen Moravčanom, ampak tujcem, želim povedati, da še enkrat več trosijo laži in sleparijo ljudi. Dom starejših občanov je glede na svojo lokacijo seveda najprej namenjen ljudem, ki živijo v Moravški dolini. V njem bo na voljo 79 postelj, delovna mesta pa bo dobilo prek 60 naših ljudi.

 

Samo v času nekaj mesecev po zaključku gradnje, ki je predviden junija prihodnje leto, bo naš Dom po vsej verjetnosti gostil del oskrbovancev iz Doma starejših občanov v Domžalah, ki se bodo tja vrnili takoj, ko bo njihov Dom prenovljen. Ko bo naš Dom sredi leta 2025 odprt, bo v njem začela delovati tudi velika sodobna lekarna. Zato se skupaj z občankami in občani občine Moravče veselim te velike in dolgo pričakovane pridobitve. Najbrž ni potrebno opozorilo, naj ljudje ne nasedajo neresnicam, ki jih širi stara moravška politika, ki je v preteklosti imela priložnost in izkazala svojo nesposobnost. Našega napredka ne more nihče ustaviti.«            

Občina Moravče; Foto: Občina Moravče

Tagi