Župan Toni Dragar vsem gasilskim društvom predal nove motorne žage

Ob zadnji vremenski nevšečnosti, ko se je zaradi posledice žleda lomilo in podiralo drevje, je bilo eno najbolj uporabljenih in tudi zaželenih reševalnih orodij motorna žaga, s katerimi so gasilci odstranjevali podrto drevje ali pa podirali nevarno nagnjeno drevje.

Vsa gasilska društva imajo v sestavi orodišča obvezno tudi motorne žage. Ob tem pa morajo imeti gasilci, če želijo opravljati z njo, obvezno opravljen tečaj, kjer se naučijo varnega rokovanja. Seveda pa zob časa vedno naredi svoje in ne prizanaša samo nam ljudem, temveč tudi opremi. Zato je potrebno vsake toliko časa staro in rabljeno opremo nadomestiti z novo.

Da bodo vsa gasilska društva v Gasilski zvezi Domžale ustrezno opremljena tudi z motornimi žagami, je Občina Domžale poskrbela za nakup trinajstih novih motornih žag. Le-te pa je danes proti večeru pred Centrom požarne varnosti Domžale, vsem predstavnikom prostovoljnih društev in poklicne enote, župan Toni Dragar predal v uporabo.

S to gesto je župan tudi tokrat pokazal, da ima Občina Domžale posluh za gasilce in njihovo ustrezno opremljenost. Dejstvo je namreč, da je ustrezna oprema, poleg usposobljenih gasilcev izredno pomembna pri zaščiti in reševanju.

Vsi predstavniki gasilskih društev, so nato od Gasilske zveze Domžale prejeli še nove LED svetilke, s katerimi bodo nadomestili stare svetilke.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar
Tagi