Župan Toni Dragar sprejel Luč miru iz Betlehema

Skavta Jerneja Kastelic iz Stega Žmohtne Žabe Domžale in Luka Marinko iz Stega Homški Sončki sta danes na Občino Domžale prinesla Luč miru iz Betlehema in jo predala županu Toniju Dragarju. Luč miru iz Betlehema je mednarodna dobrodelna akcija, ki je razširjena po celotni Evropi, k nam pa prihaja že šestindvajseto leto zapored.

Nosilec akcije je Združenje slovenskih katoliških skavtinj in skavtov, partnerske organizacije pa Zveza tabornikov Slovenije – nacionalna skavtska organizacija, Zveza bratovščin odraslih katoliških skavtinj in skavtov ter člani Slovenske zamejske skavtske organizacije. Plamen Luči miru oznanja veselo sporočilo miru, povezanosti med narodi, sprejemanje različnosti. Prav v današnjem razburkanem svetu je to sporočilo pomembno, ne samo prejeti, temveč ga tudi živeti.

Letošnji prihod Luči miru spremlja geslo »Brez Tebe me zebe«. Vabi nas, da se ozremo okoli sebe in smo pozorni na soljudi, ki potrebuje našo bližino. Naj se plamenček, ki nosi sporočilo miru, razširi po celih Domžalah in celem svetu, še posebej do tistih, ki so v kakšni stiski in potrebujejo nekoga, ki jim bo podaril svojo pozornost, svoj čas. Zbrana dobrodelna sredstva bodo namenili slovenskim družinam, ki so se zaradi nepredvidljivih in nesrečnih dogodkov znašle v stiski. S podarjenimi sredstvi bodo lažje stopili na pot primernega in kvalitetnega življenja.

Ob želji na vse dobro in mirno v novem letu, so se po predaji Luči miru iz Betlehema in po krajšem pogovoru podali vsak k svojim obveznostim.

Poslanica letošnje Luči miru iz Betlehema

»Tvoj dar me iz dneva v dan bodri,
me greje, v meni vedno bolj živi.
Z Božjo pomočjo gradiva mir,
ki bo presegel vsak prepir.

Okoli nas ljudje trpijo ob porazu,
živijo vsak v svojem mrazu.
Res ni potrebe, da jih zebe,
dajmo jim en košček sebe.«

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar
Tagi