Župan Toni Dragar praznuje okroglih 60 let. Iskrene čestitke!

Danes okroglih 60 let praznuje župan Toni Dragar, ki je na čelu domžalske občine že 15 let. Funkcija župana pa zanj ni le služba, ampak način življenja, saj je že ves čas prisoten med ljudmi. Pa ne samo takrat, kadar so prireditve in dogodki, ampak tudi takrat, kadar se kje pojavijo lokalni problemi ali pa kakšna naravna nesreča. Prav zaradi tega in pa svoje pojavnosti ter odprtosti, se ga je prijel vzdevek ljudski župan. V času županovanja se s svojo ekipo trudi ohranjati nadstandarde v občini, obenem pa stremi novim izzivom naproti. Iz njegovih ust je velikokrat slišati, da je občina Domžale prostor zadovoljnih ljudi in pa srčnih ljudi. Prvi slogan se nanaša na občino in pogoje bivanja, drugi slogan pa na vse tiste ljudi, ki so vedno pripravljeni priskočiti na pomoč sočloveku v nesreči.

Toni Dragar s partnerico živi v Ihanu. Ima dva odrasla otroka in dva vnuka. Je velik ljubitelj in zagrizen navijač domžalskega športa, redno obiskuje vse domače tekme. Njegovi največji ljubezni sta nogomet in košarka. Je tudi reden gost kulturnih dogodkov, sproščata ga morje in jadranje, tudi knjige.

S problemi v lokalni skupnosti se je začel ukvarjati že zelo zgodaj in kmalu postal predsednik občinske konference ZSMS. Prvo delovno mesto je bilo vodja zemljiško pravne službe v Agroemoni. Nato se je zaposlil v Leku. Bil je vodja oddelka. Dva mandata je opravljal funkcijo člana nadzornega sveta Leka.

V politiki je aktiven že več kot dve desetletji. V mandatnem obdobju 1998 – 2002 je bil član občinskega sveta, predsednik KVIAZ-a in član odborov za družbene dejavnosti, za kulturo, šport in dejavnost društev, Odbora za priznanja in občinske prireditve ter istočasno še predsednik Športne zveze Domžale in sekretar Občinskega odbora LDS Domžale. V naslednjem mandatnem obdobju, do leta 2006, je deloval kot podžupan Občine Domžale, predsednik KVIAZ-a, član odbora za stanovanjske zadeve, predsednik sveta zavoda Kulturnega doma Franca Bernika, član sveta OŠ Domžale in član sveta Zavoda za šport in rekreacijo Domžale. Leta 2006 se je odločil za kandidaturo za župana občine Domžale in pridobil večinsko zaupanje občanov in občank, v svoji krajevni skupnosti preko 83 %. Po štirih letih opravljanja funkcije župana je svojo funkcijo želel nadaljevati, zato je leta 2010 s podporo LTD – Toni Dragar – Lista ter še nekaterih strank ponovno kandidiral za župana in bil uspešen. Pri kandidaturi je bil uspešen tudi leta 2014 in 2018. Kot član Interesne skupine lokalnih interesov – predstavnik 2. volilne enote s sedežem v Kamniku, je bil izvoljen v Državni sveta za mandat 2007-2012.

“Vrhovnemu poveljniku” javne gasilske službe občine Domžale so na Facebook strani čestitali tudi gasilci Centra za zaščito in reševanje Domžale in Gasilske zveze Domžale.

Med intervjujem decembra lani, v katerem sva se z županom dotaknila odhajajočega leta in pa načrtovanih projektov ter aktivnosti v novem koledarskem letu, mi je v uvodu pogovora dejal, da ga veseli, da imamo v Domžalah zelo dobro vzpostavljen sistem zaščite in reševanja, kar se je ponovno dobro pokazalo tudi v času obeh valov epidemije. Naj si gre za Civilno zaščito, gasilce in reševalce, zdravstveno osebje, Rdeči križ, tabornike, skavte, alpiniste, jamarje, policiste in druge pomembne službe, prav vsi so bili v ključnih trenutkih vedno na voljo. Prav tako ne smemo pozabiti, da se lansko leto nismo soočali samo z epidemijo, ampak tudi s hudimi posledicami močnega neurja med poletjem. Tudi takrat se je znova pokazalo, da smo mesto srčnih ljudi.

Spoštovani župan Toni Dragar,

V svojem in imenu ekipe sodelavcev Domžalca, ti izrekam iskrene čestitke ob 60-letnici. Zdravja, zadovoljstva in srčnosti še naprej!

Miha Ulčar, urednik

 

Tagi