Župan Toni Dragar podpisal pogodbe z novimi štipendisti Občine Domžale

Na Občini Domžale je danes potekal podpis novih občinskih štipendij za šolsko leto 2015/2016, ki so jih prejeli dijaki in študentje, ki so na javnem razpisu izpolnjevali pogoje in bili izbrani v skladu z Odlokom o štipendiranju. Na novo so podelili 5 štipendij za nadarjene dijake in študente, 4 štipendije za deficitarne poklice in 5 štipendij za socialno šibke dijake. Skupaj občinsko štipendijo prejema 42 dijakov in študentov.

Župan Toni Dragar je danes v prostorih Občine Domžale z dijaki in študenti, prejemniki novih občinskih štipendij, podpisal pogodbe, na podlagi katerih bodo mesečno prejemali štipendije. Na javni razpis za podelitev novih občinskih štipendij za šolsko leto 2015/2016, je skupaj prispelo 54 vlog, od tega je 39 kandidatov izpolnjevalo pogoje. V skladu z Odlokom o štipendiranju je bilo podeljenih 14 novih štipendij. Skupaj pa občinsko štipendijo prejema 42 dijakov in študentov. Višina štipendije za dijake znaša 181 EUR mesečno in 237 EUR mesečno za študente.

Župan Toni Dragar je vsem prisotni dijakom in študentom čestital za prejem občinskih štipendij in jim zaželel uspešno šolanje oziroma študij. Podpisa pogodb sta se udeležili tudi podžupanja mag. Renata Kosec in vodja Oddelka za družbene dejavnosti, Kristina Slapar, ki je prejemnikom štipendij podala nekaj napotkov glede prejemanja štipendij in obveznosti, ki jih morajo izpolnjevati, da ohranijo štipendije. Eden izmed pogojev je tudi opravljanje obvezne prakse bodisi v občinski upravi ali javnih zavodih, kjer je ustanoviteljica Občina Domžale.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar
Tagi