Župan Toni Dragar obiskal tabornike v Stavči vasi

Včeraj je župan Toni Dragar, skupaj s predstavniki Občine Domžale, CZR in Civilne zaščite Občine Domžale obiskal Stavčo vas, kjer se nahajajo domžalski taborniki. Rod skalnih taborov Domžale že vrsto let na omenjeni lokaciji organizira tabore na tem čudovitem, neokrnjenem delu Dolenjske. Taborniki so se na pot odpravili 7. julija iz Domžal, kjer so sedli na vlak, iz Ivančne Gorice pa pot nadaljevali peš. Tri dni je potekala pot do tabora, kjer je bilo nato potrebno pripraviti vse za udobno bivanje.

V taboru sta nas sprejeli taborovodja Lea Ana Juhart in starešina Živa Bratec, ki sta županu povedali več o poteku tabora v letošnjem letu. Trenutno je v taboru 87 otrok od 5. ga do 9. razreda. Svoje bivanje na Dolenjskem bodo zaključili v nedeljo, ko v tabor pridejo otroci od 1. do 4. razreda. Zanje trenutno skrbi 27 mladih vodnikov in vodnic.

Alja in Gašper sta nas nato popeljala skozi tabor, pokazala kuhinje, prostore za druženje in celotno organizacijo tabora. V taboru je bilo seveda, kot vsako leto zelo živahno.

Letošnja tema je srednji vek in otroci so navdušeno izdelovali kužna znamenja, katapulte, gradili ječe in vse tisto, kar je povezano s tem obdobjem. Program na taboru je raznolik, ob večerih pa se skupaj zberejo in družijo ob kitari in petju. Na enak način bodo v soboto zaključili ta pester teden, poleg tega pa podelili nagrade za najbolj ocenjeni šotor in druge dosežke, odigrali kakšen skeč in se poslovili od novih poznanstev.

Bivanje v naravi, iskrena druženja in dogodivščine v časih, ko nam različne naprave kradejo čas in pozornost je zagotovo izkušnja, ki jo močno potrebujejo naši otroci in veseli nas, da so mladi pripravljeni svoj čas nameniti deljenju teh dragocenih izkušenj.

Občina Domžale; Foto: Alenka Klinar

Tagi