Župan Toni Dragar sprejel Matjaža Dobravca prvega Slovenca, ki je v aikidu prejel mojstrski naziv 6. Dan

V sredo, 9. februarja 2022, je župan Občine Domžale, Toni Dragar sprejel občana Matjaža Dobravca, ki je v začetku letošnjega leta v japonskem mestu Tokyu, v glavnem centru aikida v Hombu doju, prejel mojstrski naziv 6. Dan. Gre za častni naziv, ki ga je prejel na podlagi priporočil, na to pa je vplivalo več dejavnikov. Za njim je že skoraj tri desetletje vadbe aikida, četrt stoletja trenerstva, vodenja Shodokan dojo – slovenskega aikido društva, udeležbe in predavanj na mednarodnih seminarjih. Skratka, aikido je, odkar se je začel ukvarjati z njim, njegov način življenja.

Aikido je vrsta borilne veščine in predstavlja obliko samoobrambe. Pri aikidu sta odločilni telesna izurjenost ter sposobnost izrabe energije in moči nasprotnika. Je pa zanj tudi značilno, da vsebuje pomembno duhovno komponento.

O Matjaževih uspehih smo že pisali, a ker je njegov uspeh zares izjemen, njegovo znanje in veščine pa tako razsežne, ga je sprejel domžalski župan Toni Dragar in z njim poklepetal o delu in življenju.

Spomnimo, Matjaž prihaja iz Dragomlja in je že 25 let zaposlen na Stanovanjskem skladu RS kot računalničar. Največ prostega časa med tednom nameni za vodenje aikido kluba, čez vikende pa z življenjsko sopotnico Tamaro, ki ima tudi 2. Dan v aikidu, aktivno preživlja svoj prosti čas, hodi v hribe, teče in se sprošča v naravi na kolesu, smučeh … Matjaž je tudi nosilec častne listine Olimpijskega komiteja Slovenije in plakete Športnik leta 2018 Občine Domžale.

Kot inštruktor ni cenjen samo pri nas, temveč tudi v tujini. Njihova organizacija Aikido Association International ima svoja predstavništva širom po svetu in vsak od njih od časa do časa organizira kakšen seminar in gosti inštruktorje iz tujine. Vabljen je tudi sam. Pred pandemijo je učil na raznih koncih sveta in sicer v ZDA, Dubaju, Mauritiusu, Kuvajtu, Belgiji, Španiji. Širjenja znanja ni nikoli dovolj in vesel je, ko pride na gostovanje, kjer si ljudje želijo pridobiti nova znanja.

V prihodnosti želi Matjaž nadaljevati s treningi in kar največ ljudi navdušiti za to veščino, ki ti lahko nudi veliko lepih trenutkov na treningih, v prijetnem okolju. Obdan si s pozitivnimi ljudmi. Klub že leta deluje tudi na humanitarnem področju, saj vsako leto organizirajo razne akcije pomoči potrebnim ljudem, udeležujejo se krvodajalskih akcij, prav tako pa sodelujejo z Zvezo prijateljev mladine, kjer nudijo otrokom brezplačne treninge. “To je tudi naše poslanstvo, ki ga bomo širili naprej,” je še dodal Matjaž Dobravec.

Iskrene čestitke ob prejemu častnega naziva in srečno in srčno še naprej.

Avtor: Občina Domžale

 

Tagi