Župan sprejel predstavnika Godbe Domžale ob največjem uspehu v njihovi zgodovini

Predsednik in dirigent Godbe Domžale, Matej Primožič in Damjan Tomažin, sta danes županu Toniju Dragarju ponosno pokazala osvojeni nagradi, s katerima so domžalske godbenice in godbeniki prepričali mednarodno žirijo na 35. tekmovanju najboljših slovenskih godb v Mariboru.

V najvišji, koncertni težavnosti stopnji, v kateri so pihalni orkestri izvedli eno ogrevalno, dve obvezni skladbi in eno po lastni izbiri, je Godba Domžale prejela zlato plaketo in posebno priznanje za najboljšo izvedbo obvezne slovenske skladbe ter posebno pohvalo člana žirije, dirigenta Uroša Lajovica. Dosežek na tekmovanje je velik dosežek za vse pretekle in prihodnje rodove Godbe Domžale.

Župan je pohvalil delo Godbe in jim izkazal hvaležnost za njihovo pripravljenost sodelovanja na občinskih dogodkih. Tudi predsednik Matej Primožič je zadovoljen s sodelovanjem med njihovim kulturnim društvom in Občino ter izrazil željo po ohranitvi dobrih medosebnih odnosov. »Želja Godbe Domžale je, da bi se predstavniki občine Domžale zavedali, da se z našimi rezultati lahko pohvalite. Smo vsestranski, odzivni in zelo uspešni. Mladi prihajajo k nam in ostajajo. Sodimo med pet najboljših pihalnih orkestrov v Sloveniji,« je na sprejemu povedal Primožič.

Domžalske godbenice in godbeniki se v juliju odpravljajo na krajši dopust, vendar se bodo kmalu spet začeli sestajati na vajah, saj jih sredi avgusta že čaka nov izziv, petdnevni Show festival v Franciji, kjer bodo poleg igranja pokazali tudi svoje koreografske veščine.

Avtor: Občina Domž
Tagi