Znani glasbeniki na dobrodelnem koncertu v Blunout klubu za Lizo

“Moje ime je Liza. Stara sem sedem let. Zaradi prezgodnjega rojstva in zapletov po porodu imam cerebralno paralizo. Sem radoživa, zgovorna in radovedna deklica, ki s svojimi sošolci obiskujem prvi razred Osnovne šole Ihan. V svojem prostem času se rada igram s prijatelji in obiskujem terapije, katere so velik del mojega prostega časa,« je o sebi zapisala sedemletna Liza iz Domžal, za katero bo v domžalskem Blunout klubu v četrtek, 3. oktobra 2019, potekal dobrodelni koncert, na katerem bodo nastopili znani slovenski glasbeniki.

Pred dnevi je vseslovenska dobrodelna akcija zbiranja sredstev za Krisa združila Slovence. Številne donacije, zbiranja sredstev na prireditvah, od prodanih izdelkov in storitev ter še bi lahko naštevali, je obrodila bogate sadove, saj so v res hitrem času presegli znesek, ki ga mali Kris potrebuje za zdravilo. S tem pa se je tudi zaključila akcija zbiranja sredstev za Krisa. Hitro zbrani znesek je presenetil tudi mnoge organizatorje dobrodelnih prireditev, ki so jih še imeli v načrtu. Pa vendarle “puške v koruzo“ niso vrgli, saj je med nami še veliko otrok, ki potrebujejo pomoč.

Tudi v domžalskem Blunout klubu so se odločili, da bodo pristopili k izvedbi dobrodelnega koncerta, na katerega so se z veseljem odzvali številni znani slovenski glasbeniki: Oto Pestner, Uroš Perič, Rok Lunaček, Samuel Lucas, Nuška Drašček, Lado Leskovar, Omar Naber, Miki Vlahovič, Dejan Kranjc, Žiga Kožar, Jan Gregorka, Nejc Škofic. Ker pa se je akcija zbiranja sredstev za Krisa že zaključila, so se v Blunout-u odločili, da bodo zbrana sredstva na dobrodelnem koncertu, ki bo potekala danes v četrtek, 3. oktobra 2019, s pričetkom ob 20. uri namenili za pomoč sedemletni Lizi iz Domžal, deklici s cerebralno paralizo. Liza je vztrajna deklica, ki s terapijami vzdržuje gibljivost in pridobiva kondicijo za hojo. Poleg tedenskih terapij v ZD Domžale, obiskuje tudi nevrofizioterapije pri zasebni terapevtki v Kamniku. Tam se izvaja terapija v sklopih po dva ali tri tedne skupaj dve uri na dan. Cena ure posamezne terapije znaša 45 EUR. S temi terapijami krepi posamezne mišice in se uči pravilne hoje.

Pred tremi leti je bila na operaciji SDR v Ameriki, kjer so zmanjšali spastičnost v njenih nogah. V letu 2018 je bila na operaciji kolka v Nemčiji. Po teh dveh operacijah in rednih terapijah počasi napreduje v hoji in pridobiva na moči. Hodi s pomočjo dokolenskih ortoz in berglice ter pod nadzorom odrasle osebe. Lizina najljubša terapija pa so konji, saj je stik z njimi zanjo posebno doživetje. Hipoterapijo obiskuje v Cirius-u v Kamniku tedensko cena polurne terapije je 35 EUR.

“Začetki njenega življenja so bili na nitki, ampak se je bojevala in zmagala. Vemo, da kljub vsem preprekam, ki so v našem življenju ostajamo močni. Midva kot starša, pa ji skušava omogočiti normalno, razigrano in brezskrbno otroštvo,“ sta povedala starša male Lize, ki se obenem zahvaljujeta vsem, ki so podprli in še podpirate in stojite ob njihovi strani.

Dobrodelni koncert, ki ga bo povezoval Robert Pečnik-Pečo, na njem pa bodo nastopili Oto Pestner, Uroš Perič, Rok Lunaček, Samuel Lucas, Nuška Drašček, Lado Leskovar, Omar Naber, Miki Vlahovič, Dejan Kranjc, Žiga Kožar, Jan Gregorka, Nejc Škofic, so omogočili Blunout Klub, G3 spirits, Mikrovar d.o.o., JUS security, Damir Peric s.p. in Sazas.

Vabljeni danes v četrtek, 3. oktobra 2019, ob 20. uri v Blunout-u na koncert slovenskih glasbenikov, ki bodo poskrbeli za vrhunski glasbeni večer, obenem pa bomo skupaj pomagali mali Lizi, da bo s pomočjo terapij lažje napredovala pri hoji in pridobivala na moči.

Rezervacije: 041 552 840

Avtor: Miha Ulčar; Foto: arhiv družine Lavre

 

Tagi