Živahen utrip na Rokovnjaški tržnici v Lukovici

Kje so časi , ko so naši stari starši nekje tudi še starši odšli enkrat tedensko v trgovino po “fasungo”oziroma  po mesečni nakup živil.  Običajno po plači da se je pokvitalo za nazaj in vzelo živila za dalj časa. Danes, ko nam na vsakem koraku ponujajo raznovrstne dobrote seveda nihče več ne kupuje večjih zalog živil. A spomnimo se še nedolgo nazaj v čas korone kako je bilo in potem premislimo, če doma le ne rabimo kakšno živilo več kot običajno.

Tokratni utrip na Rokovnjaški tržnici je bil že jesensko obarvan, saj so mnogi poleg osnovnih živil, ki jih lahko kupimo na tržnici kupili tudi nekaj za ozimnico. Jabolka, krompir, zelje, paradižnik, paprike  in še kaj je dobilo novega lastnika, ki jih bo spravil za kasnejše čase,ali pa iz njih naredil kakšno jed, ki tudi počaka. Jabolka lahko zaužijemo sama lahko pa iz njih naredimo jabolčni zavitek oziroma štrudelj, jabolčno pito , kis in še kaj.

Paradižnik se predela v mezgo, ali zelenemu  dodamo še sveže zelje, paprike , korenje, kumarice in začimbe ter naredimo okusno pisano solato, ki bo v zimskih časih prav prišla. In ker le  nismo vsi vegetarijanci se z boljšim delom kosila torej mesom preskrbimo  Pr’Cesarju, ki že leta na Rokovnjaški  tržnici skrbi, da prašič ,da taco tud v ričet. Sicer se o tem kakšen meso potrebujete naslednjo soboto  lahko na tržnici z njimi tudi dogovorite.  Sveže domače in pridelano ter tudi izdelano v Črnem grabnu je sinonim za kvaliteto zato ob sobotah obiščite Rokovnjaško tržnico ne bo vam žal in zagotovo ne boste domov odšli praznih rok.

DJD; Foto: DJD

Tagi