Zgodba o košarkarskem košu na Župančičevi ulici v Domžalah

Pred kratkim se je pričela obnova športnega igrišča pri Župančičevi 11 v Domžalah. Igrišče je že dobilo novo podlago, seveda z na novo porisanimi črtami, novo ograjo, na obstoječo konstrukcijo za košarkarska koša, pa bosta dodani še novi tabli.

Se je pa na nas obrnil naš bralec Borislav, ki nam je zaupal zanimivo zgodbo, ki sega kakšno desetletje nazaj. Takrat je bil v Kamniških novicah objavljen članek s priloženo fotografijo podrtega košarkarskega koša na tem igrišču. Po besedah našega sogovornika, je bilo v časopisu takrat tudi navedeno, da so bili na delu vandali.

Vendar pa ni bilo ravno tako. »Ko sem se takrat pogovarjal z otroci, so mi povedali zgodbo o podrtju konstrukcije košarkarskega koša. Pri košarkarski igri se je eden od igralcev pri zabijanju v koš, nanj obesil, ta pa se je nato podrl«, pove naš sogovornik.

Na srečo se nihče ni poškodoval, ko se je konstrukcija podrla. »Ko sem si na licu mesta ogledal konstrukcijo, sem ugotovil, da je v resnici prerjavela, zaradi tega je komaj stala«, zaupa sogovornik in doda: »Glede na stanje, ni dosti manjkalo, da pade.«

Ker je imel v svoji garaži napeljano elektriko, se je s fanti dogovoril, da konstrukcijo prinesejo tja, da jo začasno popravi. Kar je vidno tudi na fotografijah. »Danes, ko je že preteklo toliko let konstrukcija, ki je bila popravljena amatersko, še vedno stoji in kot kaže bo tako še naprej. Tako, da sem ponosen na svoje amatersko popravilo. Pred kratkim so obnovili to igrišče, zato bi se rad zahvalil organizatorju, ki je poskrbel za obnovo«, še pove naš sogovornik.

Na fotografijah lahko vidite tudi obnovljeno igrišče.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: B.T.
Tagi