Želite postati detektiv? Priložnost je pred vami, saj sta domžalski sobi pobega polni skrivnosti!

Ste si kdaj zaželeli postati detektiv in rešiti skrivnosti umor ali pa se s časovnim strojem odpraviti 100 let nazaj in rešiti zapuščino Nikole Tesle ter še pravočasno pobegniti iz sobe za pobeg? Obe želji se vam lahko izpolnita, če se boste podali v Energy Escape Room, ki se nahaja v stavbi nekdanje tovarne Univerzale v Domžalah. Tam imajo dve tematski sobi, kjer vas čaka prava avantura z ugankami, iskanjem skrinjic in še marsikatero skrivnostjo. In brez skrbi, ne boste se igrali na računalniku, ampak se zabavali v živo!

Pred pol leta so se Domžale postavile na zemljevid mest, ki se ponašajo z izvirno interaktivno igro – reševanjem ugank in iskanjem ključev v živi detektivski igri v kateri se zabava od 2 do 6 igralcev. Obiskovalci so do sedaj lahko doživeli le ugankarsko popotovanje skozi življenje Nikole Tesle, kjer so pomagali rešiti njegove poskuse pred uničujočim požarom. Soba Nikole Tesle ostaja še naprej na voljo za vse obiskovalce, ki pa se bodo sedaj lahko odločili za vstop v dve različni igri, ki se nahajata na isti lokaciji.

Pred kratkim so odprli še drugo sobo, ki je nastala kot navdih po istoimenski knjigi Recept za popoln umor, domžalske avtorice Mateje Kegel Kozlevčar in idejne vodje domžalskih sob pobega, obiskovalcem pa ponuja svojevrsten vstop v detektivske čevlje v katerih lahko dodobra »prebrskajo« novo sobo, ki na vsakem koraku prinaša zanimiva presenečanja in nepričakovane preobrate.

Obe sobi nudita pravo dvojno avanturo, kamor se lahko podate sami, v paru, z dvema, tremi ali celo štirimi prijatelji. Čaka vas polno ugank, iskanje skrinjic in ključev, seveda pa je vse skupaj začinjeno s številnimi namigi, tako, da so v času potovanja v preteklost vaši možgančki popolnoma na preži. Da pa je vse skupaj še bolj napeto, je interaktivna igra omejena s časom in sicer 60 minutk. Igra pa je namenjena vsem generacijam.

Skrivnostni sobi smo si ogledali tudi mi. Podrobnosti vam seveda ne bomo izdali, ker potem ne bo več skrivnosti. Podajamo pa vam opis obeh sob, da si boste lažje predstavljali kaj vas čaka v Energy Escape Room, kjer se lahko za eno uro spremenite v pravega detektiva ali pa rešujete zapuščino Nikole Tesle. Čaka vas prava dogodivščina!

SOBA ŠTEVILKA 1:
SKRIVNOST NIKOLE TESLE
Preizkusite se in pobegnite iz prve energetske sobe!
Imate dovolj poguma, da vstopite v časovni stroj in se odpravite 100 let nazaj, rešite zapuščino Nikole Tesle in še pravočasno pobegnete iz sobe za pobeg? Samo v Domžalah in prvič v Sloveniji je vrata odprla soba pobega v kateri razkrivate skrivnosti in izume veleuma Nikole Tesla. Skozi razburljivo pustolovščino v kateri vam ves čas dobesedno tiktaka ura, ki odšteva minute do konca, boste spoznali tako njegove nenavadne navade, kot tudi svoje sposobnosti logičnega mišljenja in timskega dela. Ste prepričani, da boste lahko pred uničujočim požarom pravočasno rešili nezaščitene izume Nikole Tesle in nato še sebe?

SOBA ŠTEVILKA 2:
RECEPT ZA POPOLN UMOR

Razrešite zločin in razkrijte skrivnostni recept za popoln umor!
Vašo pomoč potrebuje angleški podeželski klub. Prelevite se v detektive in rešite skrivnostni umor lorda Byrona. Kdo ga je umoril? S čim je bil umorjen in kaj je bil razlog za umor? Pomagajte rešiti na videz nerešljivi zločin, poiščite vsa izgubljena policijska poročila, namige in sledi, ki vas bodo pripeljale do recepta za popoln umor. Rešitev uganke vas bo bogato nagradila! Tisti, ki umor razreši, se lahko poteguje za dediščino bogate lorda Byrona, ki jo morda najdete že v sobi, morda pa tudi ne … Vam bo uspelo vse to in na koncu še pobegniti iz zakletega podeželskega kluba? Če vam ne uspe, lahko za vedno ostanete ujeti med duhovi preteklosti … Ste pripravljeni na popotovanje iz enega v drugo obdobje? Kaj je resnično in kaj iluzija? V igri vas čaka kup presenečenj, nepričakovanih preobratov in seveda nepredstavljiva zabava! Druga soba pobega je nastala kot navdih po istoimenski knjigi Recept za popoln umor.

Svoj termin si lahko rezervirate TUKAJ.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar
Tagi