Že več kot desetletje Kresnička Binca ustvarja in podarja otrokom svoje unikatne izdelke

Binca Lomšek že več kot desetletje pod umetniškim imenom “Kresnička Binca” ustvarja in podarja svoje unikatne izdelke – ročno izdelane fantičke in punčke iz recikliranega tekstila. Zahvale Anite Ogulin, predsednice Zveze prijateljev Mladine Ljubljana Moste jo vedno znova spodbudijo, da jo ustvarjalna vnema ne mine.    

Slednje že vrsto let obdaruje z najmanj štiridesetimi z veliko ljubezni izdelanimi liki malih otrok, punčk in fantkov … od  klovnov, košarkarjev in pravljičnih likov do čisto navadnih prijaznih cicibančkov, tako je bilo tudi letos decembra, saj je 40 malih lutkic romalo v ZPM Ljubljana Moste-Polje in bodo razveseljevale male otroke, ki jih dobri možje včasih pozabijo obiskati. Kresnička Binca je trden člen VERIGE DOBRIH LJUDI.

Zaupala nam je, da so v skrbi za naravo večinoma izdelani iz recikliranega materiala, tako da imajo tudi po tej plati svojo zgodbo … babičina bluza se pokaže v luči nove  oblekice … ponošene jeans hlače od Davida imajo povsem nov izgled … iz pletenega puloverja Kresnička Binca vsakemu otročku splete nove copatke, deklicam pa morda tudi oblekico …V tem je zelo kreativna, zato so njene punčke tako priljubljene. In ona je srečna …

V nadaljevanju objavljamo pismo gospe Anite Ogulin, ki je predana dobrodelnosti.

Draga Binca

Znova imamo priložnost popestovavati in začasno gostiti čudovite lutkice iz blaga. Ki so plod tvojih pridnih rok in umetniško izvirnih kreacij. Iz srca hvala draga Binca za tvoj trud, vložen prosti čas in tako zelo natančno sešita in izjemno tankočutno spletena oblačilca in vse, kar krasi  vsako lutkico posebej. In prav vsa ljubka in  mehka bitjeca imajo tudi imena. Imena otrok našega vsakdana. Ki jim bodo delala družbo, jih usmerjala v zgodbe  in jih ob večerih hvaležno spremljala v sladke sanje.

Za vsako lutkico posebej – iskrena in srčna hvala. V imenu novih, malih veselih lastnikov in seveda v svojem in imenu ekipe ZPM Lj. Moste Polje.

Anita Ogulin
Predsednica ZPM Ljubljana Moste-Polje

Miha Ulčar; Foto: Osebni arhiv Bince Lomšek

Tagi