Že tretje leto v sožitju s knjigo – Zaključek bralne značke

Že tretje leto zapored je v Knjižnici Domžale potekal projekt »V sožitju s knjigo«. Gre za projekt, kjer osebe z motnjami v duševnem razvoju sodelujejo v bralni znački. V sodelovanju z Zvezo Sožitje Mengeš, se enkrat na mesec skupina odraslih z motnjami v duševnem razvoju udeleži srečanja, na katerem prebirajo knjige in se o njih pogovarjajo.

Slavnostni zaključek letošnje bralne značke s podelitvijo priznanj je bil v ponedeljek, 30. marca 2015, v dvorani Knjižnice Domžale. Med 16. in 30. marcem pa je bila na ogled tudi razstava, na kateri so bili prikazani utrinki z bralnih srečanj ter izdelki in fotografije dejavnosti, ki jih organizira Zveza Sožitje Mengeš.

Na slavnostnem zaključku letošnje bralne značke so podelili tudi priznanja. Dogodek pa so popestrili s prijetnim kulturnim programom, v katerem so sodelovali udeleženci bralne značke, člani glasbene skupine Strune, pod vodstvom Stanke Kač, harmonikar Matic, ki je poleg harmonike zaigral še na trstenke ter orglice, zaplesala pa je tudi balerina Andreja Lazar. Program je povezovala Eva Plaznik.

Prisotne udeležence na zaključku letošnje bralne značke je pozdravila tudi direktorica Knjižnice Domžale, mag. Barbara Zupanc Oberwalder, ki je prebrala letošnjo poslanico ob svetovnem dnevu knjige, ki ga bomo obeležili 24. aprila. Uspešno sodelovanje in dobro izpeljan projekt V sožitju s knjigo, pa sta pozdravili tudi predsednica Medobčinskega Društva Sožitje Mengeš dr. Tatjana Novak in mentorica ter pobudnica tovrstne bralne značke Vilma Novak. V imenu knjižnice je bralna srečanja pripravljala Simona Glavan. Letos se je podelitve udeležila tudi teta Pehta, ki je vsakemu prejemniku priznanj podarila lep srček z imenom.

Letos je projekt potekal že tretjič zapored, bralno značko pa je uspešno zaključilo 16 članov društva Sožitje. Namen projekta je, da tudi te osebe še naprej razvijajo in bogatijo bralno kulturo ter postanejo redni bralci in obiskovalci knjižnice. Da je bil projekt izpeljan res uspešno, so pokazali zadovoljni obrazi vseh udeležencev bralne značke, ki so se veselili svojega bralnega uspeha. Prepričani smo, da že komaj čakajo prihodnjo četrto bralno značko.

Več foto utrinkov si lahko ogledate TUKAJ.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar
Tagi