Zavarovalnica Triglav z donacijo za novo gasilsko vozilo, razveselila homške gasilce

Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Homec se že nekaj let trudijo in zbirajo sredstva za nakup novega gasilskega vozila GVC 16/25. V ta namen so ustanovili tudi manjši odbor, ki skrbi, da bodo kupili vozilo in ga nadgradili, da bo služilo v pomoč ljudem in premoženju. Tik pred samim nakupom, pa jih je razveselila Zavarovalnica Triglav, saj jim je podarila donacijo v višini 3.000 evrov, kar jim bo seveda prišlo še kako prav, saj nakup novega vozila in nadgradnja le-tega ni majhen finančni zalogaj.

Na dan gasilske veselice, gasilci PGD Homec jo imajo vedno zadnjo soboto v mesecu juniju (utrinki sledijo malo kasneje), je homške gasilce čakalo še posebno presenečenje. Predstavnik Zavarovalnice Triglav Roman Kračun, jim je namreč izročil bon v vrednosti 3.000 evrov in sicer za nakup novega gasilskega vozila. Bon so iz rok predstavnika Zavarovalnice Triglav prevzeli predsednik PGD Homec Andrej Ulčar, poveljnik Luka Repanšek, tajnik Janez Ravnikar in predsednik KS Homec-Nožice Andrej Repanšek.

Predstavnik Zavarovalnice Triglav, Roman Kračun je ob predaji bona povedal, da je zelo vesel, da se je pred štirimi leti preselil v ta kraj, kjer so doma samo dobri ljudje in kjer je spoznal veliko prijateljev, med njimi je veliko gasilcev, za katere pravi, da je navdušen nad njihovo zagnanostjo in srčnostjo. Povedal je tudi, da je pri Zavarovalnici Triglav vedno na prvem mestu varnost: »In prav gasilci ste tisti, ki za njo vedno poskrbite. Zato vam danes z veseljem podarim bon za nakup novega vozila. Prepričan sem, da bo homškim gasilcem novo gasilsko vozilo služilo za njihovo še bolj kvalitetno delo in k še večji varnosti premoženja in življenja.«

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar, Miro Pivar; Video: Miro Pivar
Tagi