Začela se je vseslovenska humanitarna akcija »Lepo je deliti 2014«

Rdeči križ Slovenije letos že šesto leto zapored organizira vseslovensko humanitarno akcijo "Lepo je deliti", namenjeno zbiranju prostovoljnih finančnih prispevkov za dodatne prehranske pakete, za pomoč družinam in posameznikom v stiski.

V preteklih petih letih so dobrosrčnost 44.497 darovalcev delili z mnogimi. Z zbranimi sredstvi je Rdeči križ Slovenije omogočil nakup 56.390 dodatnih prehranskih paketov in pomagal številnim družinam in posameznikom v stiski.

Ker je kriza v življenja mnogih letos zarezala še globje, je število družin in posameznikov, ki potrebujejo našo pomoč, še veliko večje. Zato se z akcijo “Lepo je deliti” ponovno obračajo na vse, ki ste jim po svojih močeh pripravljeni pomagati.

Vseslovenska humanitarna akcija "Lepo je deliti 2014" bo potekala od 11. novembra do 31. decembra 2014, njen cilj pa je zbrati 150.000 € in zagotoviti 10.000 dodatnih prehranskih paketov za pomoč družinam in posameznikom v stiski.

Akcijo so napovedali na nedeljskem dobrodelnem koncertu v Cankarjevem domu, uradno pa se je pričela včeraj. V naslednjih dneh bo poslano pismo s predstavitvijo akcije in prošnjo za prostovoljni prispevek na naslove fizičnih in pravnih oseb iz zbirke podatkov RKS. Podprta bo z različnimi aktivnostmi, ki jih bodo izvajala območna združenja Rdečega križa Slovenije s svojimi krajevnimi organizacijami.

Akcijo podpirajo tudi Telekom Slovenije, Simobil, Tušmobil, Debitel in Izi mobil z brezplačnimi SMS storitvami, večina bank in Pošta Slovenije, ki za prostovoljne prispevke ne bodo obračunavali provizije ter seveda različni mediji z brezplačnim oglaševanjem.

Darovalci lahko prispevajo z UPN obrazcem na račun številka 03100 1111112208, sklic 937037, pošljejo SMS z besedo SKUPAJ na številko 1919 in prispevajo 1,00 € ali pošljejo SMS z besedo SKUPAJ5 na številko 1919 in prispevajo 5,00 €.

Vsem darovalcem se Rdeči križ Slovenije vnaprej zahvaljuje za podporo pri zagotavljanju dodatnih prehranskih paketov.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: RK Slovenije
Tagi