Z novo opremo v učinkovitejše posredovanje tudi gasilci PGD Kamniška Bistrica

V okviru novoletne preventivne akcije »Za boljši jutri«, ki v Zavarovalnici Triglav teče že deveto leto, bodo v Območni enoti Ljubljana tudi letos sredstva namenili prostovoljnim gasilcem v osrednji Sloveniji. Gasilci so namreč tisti, ki se prvi spopadejo s posledicami raznih nesreč ali včasih tudi našega nespametnega ravnanja, kako velika je njihova vloga, pa so letos dokazali tudi z nesebično in neutrudno pomočjo ob požarih na Krasu. V sklopu preventivne akcije bodo odslej še učinkoviteje posredovali gasilci PGD Kamniška Bistrica, PGD Vodice, PGD Gabrovka, PGD Slape-Polje, PGD Podutik-Glince.

“Poslanstvo naše zavarovalnice je ustvarjanje varnejše prihodnosti za vse generacije. Številni gasilci oziroma društva, ki smo jim pomagali v preteklosti, že učinkoviteje posredujejo z novo opremo. Mi pa se še naprej zavzemamo za to, da bo čim več gasilcev varno in učinkovito opravljalo svoje humanitarno poslanstvo. Tako smo tudi letos podprli nakup nujno potrebne opreme za operativne gasilce, v sklopu naše tradicionalne akcije pa tudi sicer poudarek dajemo tistim projektom, ki puščajo pečat v lokalni skupnosti in pomagajo ljudem,” je povedal Roman Kračun, vodja prodaje v Območni enoti Ljubljana, Zavarovalnici Triglav.

“V Prostovoljnemu gasilskem društvu Kamniška Bistrica, ki pokriva dve krajevne skupnosti in sicer KS Kamniška Bistrica in Godič kar znaša okoli 3000 prebivalcev, so zelo hvaležni za pomoč. Želimo zagotavljati varnost občanov pred požari, poplavami in drugimi naravnimi nesrečami. V letošnjem letu smo imeli 32 intervencij od tega je bilo največ požarov in sicer gozdnih požarov, požarov v stanovanjih in drugih objektih ter tehničnih nesreč npr. vetrolom, črpanje vode,” je povedal Nejc Koželj, predsednik društva PGD Kamniška Bistrica.

Deveto leto akcije Za boljši jutri

Novoletna preventivna akcija Za boljši jutri pod okriljem Zavarovalnice Triglav poteka že deveto leto zapored. Ob koncu letošnjega leta bodo podprli 26 preventivnih projektov po vsej Sloveniji, v vseh devetih letih pa jih bo tako skupno že 230. Različnim organizacijam pomagajo pri nakupu defibrilatorjev, ultrazvočnih in EKG-aparatov ter drugih življenjsko pomembnih medicinskih pripomočkov. Podpirajo tudi gasilska društva in zveze po vsej državi ter številne druge projekte na področjih zdravstva, vzgoje in izobraževanja, civilne zaščite, poplavne in prometne varnosti.

Miha Ulčar; Foto, video: Miro Pivar

Tagi