Z gasilsko vajo so abrahamovcu Miru Jegovniku iz Šmarce čestitali tudi gasilci

Včeraj proti večeru se je marsikateri Šmarčan ob zavijanju siren gasilskih vozil spraševal le kaj se dogaja v njihovem kraju. Gasilci PGD Šmarca, PGD Homec in PGD Duplica so izvedli gasilsko vajo, le-ta pa je bila namenjena dolgoletnemu poveljniku PGD Šmarca Miru Jegovniku, ki ga je danes obiskal Abraham. 

Še preden je Mirota Jegovnika obiskal Abraham, so ga obiskali gasilci iz njegovega matičnega društva PGD Šmarca in sosednjih društev PGD Homec in PGD Duplica. Izvedli so zanimivo in kar tehnično težko vajo, saj so vodo, ki so jo potegnili do Mirotovega doma, črpali iz reke Kamniške Bistrice. To pa pomeni skorajda 400 metrov dolgo gasilsko verigo, v kateri so vodo poganjale tri motorne brizgalne. Pri tem je potrebno omeniti, da je bilo vmes še nešteto ovir, kot je glavna cesta ter stanovanjske hiše in vrtovi. Na uspešno izvedeni vaji, ki jo je vodil Luka Podbelšek je sodelovalo 54 gasilcev iz prej omenjenih društev ter seveda tudi vidno ganjen slavljenec, kateremu so nato vsi sodelujoči čestitali in mu v dar izročili kipec sv. Florjana. Vajo si je ogledal in slavljencu čestital tudi župan Občine Kamnik Marjan Šarec, njegov sokrajan in tudi član PGD Šmarca.

Miro, ki ga je danes obiskal Abraham, je gasilec od nog do glave že od majhnih nog. 15 let je bil poveljnik PGD Šmarca in 5 let podpredsednik Gasilske zveze Kamnik. Še prej pa je bil 7 let podpoveljnik društva. Danes pa je glavni orodjar svojega matičnega društva. Z ženo Mirjam, ki prihaja tudi iz gasilske družine in to iz sosednje vasi imata dve hčerki. Se pravi, da je to res prava gasilska družina.

Čestitkam Miru se pridružujemo tudi mi in mu kličemo še na mnoga leta!

Več foto utrinkov si lahko ogledate TUKAJ.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar, Miro Pivar; Video: Miro Pivar
Tagi