Z dobrodelnim koncertom bodo tudi letos pomagali URESNIČITI SANJE otrokom s posebnimi potrebami

V soboto, 4. marca 2017, ob 19. uri, se bo v veliki telovadnici OŠ Toma Brejca v Kamniku, odvijal 8. tradicionalni koncert za otroke s posebnimi potrebami z naslovom Uresničimo sanje. Izkupiček od prostovoljnih prispevkov bo v celoti namenjen za izvedbo tabora osmim otrokom s posebnimi potrebami – cerebralno paralizo, katerim bi radi pomagali, da bi v živo spoznali morski in obmorski svet.

Tudi letošnji dobrodelni koncert Uresničimo sanje, ki bo potekal v soboto, 4. marca 2017, ob 19. uri v telovadnici OŠ Toma Brejca v Kamniku, bo namenjen otrokom s posebnimi potrebami, cerebralno paralizo. Z izkupičkom prostovoljnih prispevkov jim bodo omogočili, da bodo v živo spoznavali morski in obmorski svet. Naj vam omenimo tudi to, da si otroci s cerebralno paralizo veliko bolje zapomnijo stvari, ki jih lahko otipajo ali vidijo v živo in v naravi, kot pa če jim te stvari razlagajo v učilnici. Iz takšnih taborov pa vedno pridejo polni novega znanja. Velikokrat so otroci s posebnimi potrebami prikrajšani za takšne in podobne stvari, saj morajo imeti svoje spremljevalce in prilagojene bivalne prostore, zato jim želijo tudi s pomočjo dobrodelnega koncerta omogočiti takšne tabore.

»Vsako tako učenje v naravi pa seveda udari po žepu starše teh otrok. Že tako so otroci s posebnimi potrebami prikrajšani za veliko stvari, zato bi jim radi omogočili petdnevno bivanje na morju. Ker pa vsaka takšna stvar ni poceni, smo se odločili, da poskusimo zbrati vsaj nekaj sredstev s pomočjo dobrodelnega koncerta«, pravi organizator dobrodelnega koncerta Simon Zorman.

Letošnjemu povabilo, da nastopijo na dobrodelnem koncertu, so se z veseljem odzvali številni glasbeniki, ki bodo popestrili dobrodelni večer: MePZ Cantemus iz Kamnika, MePZ Odmev, Klapa Mali Grad ter mlada glasbena skupina The Eccentrics. Na odru se jim bodo pridružili še priznana vokalna zasedba Bee Geesus, ki med drugimi izvaja črnsko duhovno glasbo, glasbena skupina Sam´s Fever, ki izvaja predvsem pesmi legendarnega Elvisa Presley-ja, Mestna godba Kamnik, plesalci Plesne šole Šin-Šin ter dijakinja konzervatorija za glasbo in balet Vida Zupin. Povabilu za povezovanje programa koncerta se je tako kot vsako leto, odzval igralec in velik humorist Konrad Pižorn-Kondi.

Na tem, s pozitivno energijo nabitim večerom, bo potekala tudi licitacija slike (80×80 Sončnice – akril na platnu), katero je naslikala slikarka gospa Lili Garbajs, ki bo izkupiček od licitacije slikarskega dela, priložila prostovoljnim prispevkom za izvedbo omenjenega tabora. Poudariti je tudi potrebno, da so se nastopajoči odpovedali honorarju v dobrobit tem »SONČKOM«.

»Takšni tabor je kar velik finančni zalogaj za starše, zato upamo, da bo udeležba čim večja, da jim tako pomagamo in otrokom URESNIČIMO SANJE ter jim na njihove obraze narišemo nasmeh. Tisti, ki vsako leto obiskujejo ta koncert veste, da je za vse nastopajoče in za vse obiskovalce najlepše, ko se ti otroci zahvalijo z iskrico v očeh in s toplim in čarobnim nasmehom«, še pove Zorman.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Organizator 8. dobrodelnega koncerta Uresničimo sanje
Tagi