Vlagamo v obnovo cestnega, vodovodnega in kanalizacijskega omrežja

Občina Domžale v letošnjem letu v obnovo cestne infrastrukture investira približno 2,2 mio EUR. Za obnovo vodovoda in kanalizacije podjetje Prodnik d.o.o. vsako leto izvede investicije v višini približno 2,3 mio EUR.

Na Slamnikarski cesti poteka obnova cestnega omrežja. V letošnjem letu obnavljamo del, od križišča z Miklošičevo ulico do Ljubljanske ceste, naslednje leto pa sledi drugi del, od Miklošičeve ulice do soseske Krizant. Celotna vrednost investicije v cestno infrastrukturo bo znašala približno 370.000 EUR z DDV. Obnova vodovoda in kanalizacije pa je znašala dobrih 172.000 EUR brez DDV. Dela bodo zaključena v začetku avgusta 2021.

V Jaršah izvajamo rekonstrukcijo Igriške ulice in izgradnjo pločnika – II. Faza, vse do navezave s Pelechovo cesto. Na Gasilski poti v Jaršah potekajo investicijsko vzdrževalna dela na vodovodu in kanalizaciji. Dela bodo predvidoma potekala do 9. avgusta 2021.

Nadaljujemo z investicijsko vzdrževalnimi deli na spodnjem delu odseka ceste skozi Škrjančevo, ki povezuje Domžale in Radomlje. V Radomljah urejamo odsek lokalne Opekarniške ceste, od križišča z lokalno Cesto Radomeljske čete, do OPPN Opekarniška, v dolžini približno 700 metrov.

5. julija 2021 se pričenjajo investicijsko vzdrževalna dela na vodovodu, kanalizaciji in vodovodnih hišnih priključkih na Finžgarjevi in Kersnikovi ulici v Dobu. V okviru del bo obnovljenega 463 m vodovoda in 38 hišnih priključkov, hkrati pa bo točkovno sanirana kanalizacija. Dela bodo predvidoma zaključena do konca septembra 2021.

Od 9. do 12. julija 2021 bo vzpostavljena popolna zapora Breznikove ceste v Ihanu, zaradi priklopa stanovanjskih hiš na vodovodno, kanalizacijsko in elektro omrežje. Investicijsko vzdrževalna dela na vodovodu bodo od 12. julija do 30. avgusta 2021, potekala tudi na cesti Goričica pri Ihanu. Od 5. julija do 10. avgusta 2021, bomo izvedli zamenjavo dilatacije na premostitvenem objektu na nadvozu nad AC – priključek Domžale. Zaradi gradnje krožišča na Vidmu (Občina Dol pri Ljubljani) je bilo potrebno zapreti obe lokalni cesti, ki peljeta proti Vidmu oziroma Ihanu. Posledično se je zaradi obvozov povečal promet na lokalnih cestah. Izgradnja je namenoma načrtovana v času šolskih poletnih počitnic, ko je prometna obremenitev manjša. Zaključek gradnje je predviden do sredine meseca septembra. Obvoz je urejen skozi naselje Bišče.

Avtor: Občina Domžale; Foto: Karin Božič Zupančič

 

Tagi