Veter v laseh – dan, ki je za mlade zabaven in poučen

Center za mlade Domžale je v četrtek, 21. septembra 2017, v Češminovem parku organiziral športno-preventivno prireditev Veter v laseh – s športom proti zasvojenosti. Prireditev je del vseslovenske športno-družbene akcije, ki poteka pod okriljem Športne unije Slovenije in se je letos že 21. leto zapored odvijala v številnih krajih po vsej Sloveniji, tudi v Domžalah.

Osrednja cilja akcije Veter v laseh, ki je namenjena otrokom, mladostnikom in družinam, sta širiti ljubezen do športa ter predstaviti športno aktivnost kot zdrav in zabaven način preživljanja prostega časa in najboljšo protiutež vsem oblikam sodobnih zasvojenosti. V Domžalah je prireditev potekala v dveh delih in sicer dopoldanski del, ki se ga je udeležilo okrog 600 učenk in učencev iz domžalskih osnovnih šol, sodelovalo pa je preko dvajset društev in organizacij iz Domžal in okolice. Prireditev so odprli podžupanja Občine Domžale mag. Renata Kosec in ambasadorji športa, kickboxer Marjan Bolhar, plavalec Robert Žbogar ter judoist Andraž Jereb. Osnovnošolci so se na poligonih prijetno razgibali in na ustvarjalnih delavnicah nabrali novo znanje. Prav tako so na popoldanskem delu prireditve, ki je bil namenjen širši javnosti, sodelovala številna društva in organizacije.

V Centru za mlade Domžale pravijo, da je bil zabaven in poučen dan ter da se zagotovo ponovno vidimo prihodnje leto. Ob tej priložnosti se zahvaljujejo vsem sponzorjem in sodelujočim društvom ter organizacijam.

Več fotoutrinkov iz popoldanskega dela prireditve si lahko ogledate TUKAJ.

Avtor: Miha Ulčar; Foto, video: Miro Pivar
Tagi