V znak hvaležnosti je direktorica MGC Bistrica obeležila mednarodni dan medicinskih sester

V petek, 12. maja 2023, praznujejo medicinske sestre in zdravstveni tehniki v Sloveniji in po vsem svetu pomemben dan. Na ta datum se spominjamo rojstva Florence Nightingale (1820–1910), ki velja za pionirko sodobne zdravstvene nege. V imenu priznanja in kot izkaz poštovanja medicinskim sestram in zdravstvenim tehnikom, so se v MGC Bistrica odločili za simbolično akcijo.

Letošnji praznik medicinskih sester in tehnikov zdravstvene nege poteka pod geslom Naše medicinske sestre, naša prihodnost. Florence Nightingale je kot pionirka sodobne zdravstvene nege vpeljala prvo formalno izobraževanje za medicinske sestre in tako postavila podlago za razvoj zdravstvene nege kot stroke. Podlaga, ki velja za mejnik v poklicu medicinskih sester, zdravstvenih tehnikov in babic.

12. maj tako ponuja pomembno priložnost za priznanje in izkazovanje spoštovanja medicinskim sestram in zdravstvenim tehnikom po vsem svetu. Sočasno je tudi priložnost za ozaveščanje o njihovem pomembnem delu v skrbi za zdravje ljudi.

Kot gesta izjemne hvaležnosti za dragoceno delo, ki ga v MGC Bistrica opravlja tako zdravstveno, kakor tudi drugo osebje, ki vsakodnevno s predanostjo, v timskem duhu in z medsebojno pomočjo skrbi za stanovalce in oskrbovance varovanih stanovanj, se je direktorica MGC Bistrica, gospa Snežana Golob odločila za srčno gesto. Vsem medicinskim sestram, kakor tudi ostalim zaposlenim v MgC Bistrica, bo v petek, 12. maja 2023 podarila brezplačno kavo v kavarni Mgc Bistrica in se tudi na tovrsten način poklonila povezovalnemu duhu in strokovnemu razvoju, ki ga v zadnjem času opaža pri ekipi.

Petra Petravič; Foto: canva.com, Plakat: MGC Bistrica

Tagi