V Tednu dobrodelnosti zbranih skoraj 30.000 €

Med 18. in 24. oktobrom 2021 je potekal Teden dobrodelnosti, ki ga je Rdeči križ Slovenije pripravil v sodelovanju s Televizijo Slovenija. Iskrena hvala vsem, ki ste in še boste darovali.

Med Tednom dobrodelnosti RKS so posamezniki in podjetja zbrali 29.273 evrov. Prispevki so se zbirali prek SMS-sporočil in z nakazili na TRR-račun, vse številke za darovanje pa ostajajo odprte tudi v tem tednu.

»V imenu Rdečega križa Slovenije se zahvaljujem vsem, ki so prisluhnili zgodbam naših uporabnikov, zaposlenih in prostovoljcev ter prispevali sredstva, s katerimi bomo mnogim v Sloveniji vsaj malo zmanjšali skrbi. Prav velikodušna darila posameznikov in podjetij nam omogočajo, da pomagamo takrat, ko je pomoč najbolj potrebna. Še enkrat pozivam vse, ki lahko kakorkoli prispevajo, da delijo svoj prispevek z nakazilom prek TRR ali s poslanim SMS-jem. Čisto vsak evro bo namenjen za pomoč ljudem v stiski,« sporoča mag. Vesna Mikuž, predsednica Rdečega križa Slovenija.

Številke za darovanje ostajajo odprte, zato ste še vedno vabljeni vsi posamezniki in podjetja, da po svojih zmožnostih pomagate z donacijami prek SMS-sporočil ali z nakazili na transakcijski račun. Na številko 1919 lahko pošljete SMS z besedo SKUPAJ in prispevali boste 1 evro, če pa želite darovati več, boste s poslanim SMS-jem z besedo SKUPAJ5 prispevali 5 evrov. Prispevate lahko uporabniki mobilnih storitev Telekoma Slovenije, A1Telemacha in T2. Vsi navedeni mobilni operaterji se v celoti odpovedujejo prihodkom iz naslova dohodnih in odhodnih SMS sporočil.

Svoj prispevek še vedno lahko nakažete tudi na transakcijski račun:

TRR: SI56 0292 2001 9831 742
Prejemnik: Rdeči križ Slovenije, Mirje 19, 1000 Ljubljana
Koda namena: CHAR
Namen: Teden dobrodelnosti 2021
Referenca: SI 00 96874

Vsa zbrana sredstva bodo namenjena zmanjševanju socialne izključenosti vsakega petega upokojenca in vsakega desetega mladoletnega otroka. Del sredstev bo namenjenih za dodatne prehranske pakete in reševanje drugih stisk družin ali posameznikov. Z darovanimi sredstvi bodo številnim otrokom omogočili njim primerno hrano in bodo lahko vsaj teden dni letovali ob morju.

V dobrodelnem kvizu Vem! so nastopili šahistka Laura Unuk ter stand up komika Rok Škrlep in Luka Korenčič. Donacijo v višini 1000 evrov pa je prispevala Loterija Slovenije.

K Tednu dobrodelnosti Rdečega križa Slovenija so v tednu med 18. in 24. oktobrom 2021 pristopile tudi nekatere oddaje Televizije Slovenija, to so Tednik, Dobro jutro, kviz Vem! in Vikend paket. Oddaje so ozaveščale o pomenu dobrodelnosti, predstavile stiske, s katerimi se v Sloveniji dnevno soočajo številne družine in posamezniki, med njimi tudi številni starostniki, videli ste tudi, kako k dobrodelnosti pristopijo tudi otroci za otroke, mladi za mlade ipd.

Podporniki letošnjega projekta Teden dobrodelnosti RKS so med drugimi pisatelj Primož Suhodolčan, šahistka Laura Unuk, stand up komika Rok Škrlep in Luka Korenčič ter Loterija Slovenije d. d.

Rdeči križ Slovenije

 

Tagi