V tednu dni kar dve posebni reševali akciji!

Na ulici Ivana Pengova v Domžalah je v dobrem tednu dni dvakrat potekala posebna reševalna akcija. Na srečo se je obakrat tudi srečno izteklo, zato so vsi, ki so bili vpleteni v reševanje zadovoljni.

Lani spomladi so se na streho ene izmed stanovanjskih hiš na ulici Ivana Pengova v Domžalah naselile sove, ki so si tam ustvarile svoje domovanje in seveda poskrbele za svoj naraščaj. V dobrem tednu dni pa se je zgodilo, da sta imeli dve smolo in sta padli iz gnezda. Nazadnje se to zgodilo danes. Ker so sovji mladiči v tem trenutku še nemočni, bi lahko to za njih pomenil konec, saj še ne morejo letati, da bi se vrnile v svoje domovanje.

Po besedah Gregorja Cotmana, ki je tudi sodeloval v tej posebni reševalni akciji, so za sovici poskrbeli tako, da so ju pokrili s škatlo, kjer sta na varnem počakali do prihoda J. Jurasa, očeta pevke Jadranke, ki ju je prevzel. Sovici bosta do soboto tam, nato pa  bodo ponju prišli iz azila za divje živali iz Mute, kjer bodo poskrbeli za njiju in jo čez čas, ko bosta samostojni, spustili na prostost.

Avtor: Miha Ulčar; Foto, video: Grega Cotman
Tagi