V Planici, najbolj znanem slovenskem romarskem kraju, med navijači tudi Homčani

Te dni v Planici, našem najbolj znanem romarskem kraju, poteka zaključek svetovnega pokala v smučarskih skokih. Kot je že običaj, vsako leto tja roma mlado in staro iz vseh koncev in krajev. Navijači, med njimi so vrsto let obvezno tudi Homčani, vedno poskrbijo za izjemno vzdušje. In še nekaj je pomembno. Če Slovenci že nismo enotni pri vseh stvareh, smo enotni pri Planici in planiškemu prazniku. 

Vsako leto si sobotno tekmo v poletih ogledajo tudi člani Športnega društva Homec, ki skupaj s preostalimi udeleženci iz domovine in tujine skrbijo za navijaško vzdušje. Da pa so pravi čas prispeli v Planico, so se Homčani na pot odpravili že ob peti uri zjutraj, pod ponce pa so prispeli že pred sedmo. Pravijo, da je vzdušje fenomenalno, gledalcev pa iz minute v minuto več.

Danes je na planiški velikanki na sporedu ekipna tekma. Kljub temu, da našim skakalcem v letošnji sezoni ne gre po načrtih oziroma željah, pričakujejo boj za stopničke, saj so v ekipi nekateri odlični letalci. Peti letalec v ekipi pa bodo zagotovo navijači, ki bodo našim orlom pomagali do čim boljšega rezultata.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Anja Tekavc, Andrej Ulčar
Tagi