V novoletni preventivni akciji Zavarovalnice Triglav »Za boljši jutri« PGD Rova prejelo donacijo

Kljub temu, da še nismo zakorakali v veseli december, ki je čas pričakovanj in obdarovanj, so bili slednjega včeraj deležni prostovoljni gasilci PGD Rova. Obiskali so jih predstavniki Zavarovalnice Triglav in jim izročili bon v vrednosti 3.500 evrov, za sofinanciranje novega gasilskega vozila GVM-1 z nadgradnjo, ki so ga prevzeli letos poleti.

Zavarovalnica Triglav ob zaključku leta del finančnih sredstev, ki jih namenja za poslovna novoletna darila, razprši po vsej Sloveniji in podpre več kot 30 preventivnih projektov. Med izbranimi projekti v okviru novoletne preventivne akcije »Za boljši jutri«, s katero želijo v Triglavu prispevati k ozaveščanju ter zmanjševanju nevarnosti in potencialnih nezgod, je tudi sofinanciranje nakupa gasilskega vozila za PGD Rova v Občini Domžale.

Prostovoljno Gasilsko Društvo Rova deluje že več kot 60 let. Letos poleti so zaradi dotrajanosti starega vozila, ki ni več ustrezalo varnostnim zahtevam, kupili novo gasilsko vozilo GVM-1 z nadgradnjo. S tem bodo lahko svoje humanitarno poslanstvo opravljali še učinkoviteje in varneje. Ker pri nakupu in nadgradnji gasilskega vozila ne gre za zanemarljiva sredstva, so se za finančno pomoč obrnili na Zavarovalnico Triglav, kjer so jim z veseljem prisluhnili in jih uvrstili med izbrane projekte v okviru novoletne preventivne akcije »Za boljši jutri«.

Slavnostni prevzem donacije je potekalo v petek, 27. novembra 2015, v prostorih PGD Rova, kjer je rovskim gasilcem simbolični bon izročil direktor Območne enote Ljubljana Zavarovalnice Triglav, Aleš Klement. Slovesnosti so se poleg rovskih gasilcev na čelu s predsednikom Andrejem Pavličem in poveljnikom Mihom Uršičem, udeležili tudi župan Občine Domžale, Toni Dragar, podžupanja mag. Renata Kosec in predstavnici Krajevne skupnosti Rova.

Donacijo je predsedniku PGD Rova, Andreju Pavliču predal direktor Območne enote Ljubljana – Zavarovalnice Triglav Aleš Klement.

Direktor območne enote Ljubljana Zavarovalnice Triglav Aleš Klement, ki je rovskim gasilcem izročil donacijo, je dejal, da so se na Zavarovalnici Triglav letos že drugič zapovrstjo odločili, da namesto novoletnih voščil in dela novoletnih daril namenjajo v preventivne namene. Na ta način pa izkazujejo svojo družbeno odgovorno delovanje, ki je ena izmed štirih vrednot Zavarovalnice Triglav. Ko so razmišljali kam bi namenili finančna sredstva, je bila po njegovih besedah odločitev enostavna: »Gasilci ste tisti, ki znate podarjena ali na ta način pridobljena sredstva, zelo bogato oplemenititi oziroma jim dodati zelo veliko dodano vrednost.«

V nadaljevanju je povedal, da je bil drugi razlog za donacijo tudi v tem, da poleg znanja in silne zavzetosti, ki jo imajo pri svojem gasilskem delu, rabijo tudi materialna sredstva. »Tako, da smo se z lahkoto in veseljem odločili, da vam pomagamo pri zamenjavi vašega dotrajanega gasilskega vozila, seveda v enem delu. Verjamem, da bo novo vozilo dodana vrednost za to okolje, predvsem z vidika varnosti in čim hitrejših posredovanj oziroma intervencij v kolikor bodo potrebne. V svojem imenu in v imenu Zavarovalnice Triglav vam želim v novem letu, ki prihaja čim več zdravja, sreče in predvsem varnosti«, je še dejal Klement.

V Zavarovalnici Triglav so v letošnji novoletni preventivni akciji “Za boljši jutri” donacijo podarili tudi PGD Rovam.

Predsednik PGD Rova, Andrej Pavlič se je v imenu njihovega društva zahvalil Zavarovalnici Triglav za donacijo, s katero jim bo veliko lažje odplačati novo gasilsko vozilo in s katerim upajo, da bodo še učinkovitejši in da bodo varno sodelovali na intervencijah. V znak zahvale je Alešu Klementu podaril sliko sv. Florjana, zavetnika gasilcev.

Avtor: Miha Ulčar; Foto, video: Miro Pivar
Tagi