V Mengšu stopili skupaj za malo Karolino

V nedeljo, 21. maja 2023 se je v polni dvorani Kulturnega doma Mengeš v večernih urah odvijal veliki dobrodelni koncert Življenje za Karolino, ki ga je organiziral AIA – Mladinski center Mengeš. Nastopajoči, organizatorji in sponzorji so združili moči, da bi pomagali pri zbiranju finančnih sredstev za štiriletno deklico Karolino, ki se bori s hudo genetsko boleznijo prehitrega staranja imenovano Cockayne syndrome.

Na velikem dobrodelnem koncertu Življenje za Karolino so nastopili številni znani glasbeniki, ki so s svojim nastopom obiskovalcem popestrili in polepšali večer: Eva Boto, Manca Špik, Nuška Drašček, Eva Černe, Saša Lešnjek, Alex Volasko, Uroš in Tjaša, Gregor Ravnik, SoulGreg Artist Quartet, Nastja Gabor, Nick Domes in Flora Ema Lotrič, ki je program tudi povezovala.

Štiriletna Karolina se bori s hudo genetsko boleznijo prehitrega staranja (Cockayne syndrome, ki povzroča propadanje možganskih celic, kar posledično vodi v izgubo sluha in vida, invalidnost, duševno manj razvitost in se konča s smrtjo). Starša in Društvo Viljem Julijan so v lanskem letu našli raziskovalce v ZDA in na Portugalskem, ki razvijajo zdravilo za deklico in so v raziskavah že prišli do vzpodbudnih rezultatov. Deklica bo dobila zdravilo, za njegov razvoj pa je treba zbrati več kot 2.000.000 EUR. V ta namen poteka vseslovenska zbiralna akcija finančnih sredstev.

Tudi AIA – Mladinski center Mengeš se je pridružili akciji z organizacijo dobrodelnega koncerta, na pobudo prostovoljke Nine Mrak, ki je tudi družinska prijateljica Karolinine družine.

Nastopajoči so prisotnim ogreli srca s čutnimi melodijami. Poleg odličnih glasbenih točk pa so nastopajoči z gledalci v dvorani delili tudi svoje občutke in razmišljanja o življenju. Tudi mala Karolina in njena starša so sodelovali v programu in se zahvalili občinstvu v dvorani za njihovo podporo.

Vzdušje v dvorani je bilo nabito s čustvi, marsikdo je potočil kakšno solzo. Sporočilo vseh nastopajočih je bilo, da v težkih trenutkih znamo stopiti skupaj in pomagati drug drugemu.

Koncert se je zaključil z izvedbo zimzelene skladbe Dan ljubezni, s pozitivno energijo in spodbudo za upanje.

Dogodek so omogočili številni nastopajoči, organizatorji in sponzorji, med katerimi je bila tudi Občina Mengeš.

Petra Petravič: Foto: Anže Lustek

Tagi