V KinVitalu zbrali več kot 10 ton humanitarne pomoči za Ukrajino

Ob divjanju vojne in humanitarne krize v Ukrajini so se v Sloveniji številne organizacije, podjetja in posamezniki lotili akcije zbiranja humanitarne pomoči za ukrajinske prebivalce. Pomoč za Ukrajino so zbirali tudi v KinVital kineziološkem centru, kjer so zbrali eno prvih večjih pošiljk v Sloveniji nasploh. Po besedah Jureta Gubanca, vodje podjetja KinVital so z veliko medijsko podporo, podporo ministra za infrastrukturo Jerneja Vrtovca in kolega Klemna Piškurja, ki je uredil prevoz, napolnili celo tovorno vozilo s priklopnikom in skupno zbrali več kot 10 ton humanitarne pomoči. 

KinVitalovi humanitarni akciji za Ukrajino so se odzvali in darovali ljudje iz celotne Slovenije. Ljudje so kupovali vse od hrane in medicinske opreme, do oblačil. Prinesli so predvsem veliko hrane, ki se ne pokvari, veliko oblačil in opreme za higieno vključno z zdravili. “Zahvalit se moramo tudi vsem prostovoljcem, ki so nam priskočili na pomoč pri pakiranju, urejanju prometa, sortiranju opreme itd.,” je povedal Jure Gubanc.

Ker je bila organizacija tako velikega humanitarnega zbiranja pomoči izjemno zahtevna, so se v KinVital sedaj odločili, da bodo Ukrajincem pomagali z manjšimi pošiljkami, ki jih lahko z avtom pripeljejo do Poljske. Zato zbirajo in kupujejo predvsem različna zdravila, inzulin, opremo za zaščito kot so neprebojni jopiči, čelade, očala za nočno gledanje, zaščita za kolena in komolce, taktična očala, manjša zaščitna oprema in oblačila za prostovoljce in teritorialno obrambo itd.

“Prav tako zbiramo tudi denarna sredstva, s katerimi potem kupujemo res tisto, kar nam civilisti in prostovoljci v ukrajinski teritorialni obrambi tudi povedo, da zares potrebujejo. Zato vse, ki želite pomagati Ukrajincem na različne načine bodisi s finančnimi donacijami, bodisi beguncem itd. pozivamo, da nas kontaktirate na e- naslov jure.gubanc@kinvital.si ali na telefonsko številko 040 155 556,” je še povedal Gubanc.

Miha Ulčar; Foto: KinVital

Tagi