V enem tednu v občini Kamnik zbrali 18 ton donacij za prizadete v vodni ujmi

V občini Kamnik so po katastrofalnih poplavah, ki so v preteklih dneh zajele Balkan, na pobudo Kulturnega društva Sandžak Kamnik, začeli z zbiranjem pomoči za prizadete prebivalce Balkana. Odziv je bil izredno množičen, saj so po podatkih organizatorja in pobudnika v kamniškem zbirnem centru v enem tednu zbrali 18 ton hrane, sanitetne opreme, oblek in še mnogo drugega.

K zbiranju sredstev je pristopila tudi Občina Kamnik, Matična knjižnica Kamnik, Vrtec Antona Medveda Kamnik, Gimnazija in srednja šola Rudolfa Maistra Kamnik, Zasebni vrtec Zarja, Gasilsko društvo Šmarca, Osnovna šola Preserje pri Radomljah, Združenje Krog, Območno združenje Kamnik Rdečega križa Slovenije, Vrtec Pikapolonica. Ves čas zbiranja pomoči solidarnostno dela 10 prostovoljcev Kulturnega društva Sandžak Kamnik, ki urejajo donacije, žene le-teh pa skrbijo za razporejanje oblačil.

Kamniški zbirni center bo deloval še do nedelje, 1. junija 2014, med tednom, od 8. do 21. ure, med vikendom, od 8. do 18. ure, v prostorih na Usnjarski 9 v Kamniku.

Dobrodošla je kakršnakoli pomoč, največ pa je povpraševanja po lopatah, sredstvih za dezinfekcijo, higienskih pripomočkih, konzervirani hrani, materialih za nego dojenčkov in otrok. Kot pravijo člani Kulturnega društva Sandžak Kamnik pa bi najbolj potrebovali donacije prevoza oziroma goriva za prevoz zbranih sredstev na prizadeta območja.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Občina Kamnik
Tagi