V Domžale se je vrnil avto KINO

S projekcijo filma Top Gun: Maverik se je v petek, 28. maja 2022, na parkirišču bivše Metalke v Domžalah na najlepši možen način odprl avto KINO Domžale. Projekt je v Domžalah prvič zaživel pred dvema letoma, ko smo se soočili s koronavirusom, ki je popolnoma zaustavil družabno življenje. Avto KINO je takrat prinesel več kot dobrodošlo popestritev. V Mestnem kinu Domžale so se odločili, da projekt za nekaj večerov obudijo tudi letos, zato vabljeni, da si kakšno filmsko uspešnico iz udobja lastnega avtomobila ogledate tudi vi.

Pri avto kinu gre za znan in preprost koncept, ki v svojem bistvu sledi vzoru ameriških drive-in kinov iz 60. let, ter obuja retro izkušnjo ogleda filmskih uspešnic iz udobja lastnega avtomobila. Projekt je sčasoma osvojil Evropo, v preteklosti pa so ga izvajali že tudi v Sloveniji, med drugim tudi v Domžalah.

V nadaljevanju vam predstavljamo nekaj navodil in priporočil za obisk avto KINA Domžale ter spored.

KAM SE PRIPELJEMO?

Avto kino Domžale se nahaja na parkirišču poleg bivše Metalke v Domžalah, tik ob stavbi Mestnega kina Domžale na Ljubljanski 61 v Domžalah. Dovoz na prizorišče avto kina je urejen s Cankarjeve ulice, po projekciji pa se boste lahko odpeljali naravnost na Ljubljansko ulico.

Ko boste z avtom prispeli na prizorišče, vas v Mestnem kinu Domžale prosijo, da upoštevajte navodila njihove kino ekipe, ki bo vaš avto usmerila na pravo parkirno mesto pred filmskim platnom. Rezervacija prostora na parkirišču žal ni mogoča, bodo pa za vaš avto ob prihodu našli najboljše možno mesto za čim boljšo filmsko izkušnjo.

Med projekcijami morajo biti motorji vozil ugasnjeni, prav tako vas prosijo, da na vozilu ugasnete vse luči.

V avto kinu so dovoljeni le avtomobili, obisk z motornimi kolesi ni mogoč.

KDAJ SO PROJEKCIJE?

Projekcije se pričnejo ob 21.00, vstop na parkirišče pa je mogoč 45 minut pred pričetkom. V Mestnem kinu Domžale vas prosijo, da si za prihod vzamete več časa kot za običajno kino projekcijo v dvorani, saj morajo vaš avto najprej pospremiti na pravo parkirno mesto, na vašem avto radiu pa morate najti še pravo radijsko frekvenco (107,6 MHz FM), preko katere boste lahko film tudi slišali.

V primeru napovedanega ZELO slabega vremena (hujši dež, neurje) bodo projekcije prestavljene v dvorano Mestnega kina Domžale ob isti uri. Dokončna informacija o spremembi lokacije bo objavljena najkasneje ob 19. uri za dano projekcijo. Obvestilo bo objavljeno na spletni strani www.kd-domzale.si ter na naših Facebook in Instagram straneh.

KAKO DO VSTOPNIC?

Vstopnice so naprodaj preko interneta na www.kd-domzale.si ali na www.mojekarte.si ter v času uradnih ur, ob delavnikih od 10.00 do 12.00 ure, ob sredah tudi od 15.00 do 17.00 ure, v upravi Kulturnega doma Franca Bernika Domžale (Ljubljanska 61, Domžale, vhod z dvorišča, kletni prostori).

Informacije o nakupu vstopnic po telefonu 01 / 722 50 50 ali preko elektronske pošte blagajna@kd-domzale.si.
Vstopnica stane 10 € in velja za eno vozilo z gledalci/gledalkami. Vstopnice, kupljene preko spleta, lahko natisnete ali pa jih lahko pokažete na telefonu, na katerem je nastavljena dovolj močna osvetlitev zaslona. V primeru vnaprejšnje odpovedi projekcije (ob napovedi hujšega dežja ali neurja) boste lahko za nakup vstopnice preko spleta zahtevali povrnjeno kupnino pri službi za pomoč uporabnikom na www.mojekarte.si. Kupnine za neizrabljene vstopnice za že izvedeno projekcijo ne vračajo.

ALI BODO NA PRIZORIŠČU NA VOLJO PRIGRIZKI IN PIJAČA?

Na voljo je gostinska ponudba Kavarne Central. Obiskovalci lahko pijačo in prigrizke naročate tudi med samim ogledom filma.

IMAM VISOKO TERENSKO VOZILO OZ. KOMBI – ALI LAHKO PRIDEM NA PROJEKCIJO?

Zaradi zagotavljanja dobre vidljivosti filmskega platna so dovoljena le vozila višine do 2 metra.

KAKO JE UREJEN ZVOK?

Zvok iz filma predvajajo preko radijske frekvence, ki jo nastavite na svojem avtomobilskem radijskem sprejemniku. Če se vaš avtoradio samodejno ugaša, priporočajo, da občasno spremenite jakost zvoka in s tem radio opozorite, da še vedno poslušate. Če imate težave z nastavitvijo radijskega sprejemnika, se obrnite na kino ekipo.

GREMO LAHKO NA STRANIŠČE?

Seveda! Stranišče se nahaja v stavbi Mestnega kina Domžale, tik ob parkirišču.

KAJ NAREDIM, ČE AVTO PO KONCU PROJEKCIJE NOČE »VŽGATI«?

Na to opozorite avto kino ekipo in pomagali vam ga bodo spet spraviti v pogon. Da pa bi preprečili izpraznjenje avtomobilske baterije oz. »akumulatorja«, priporočajo, da med projekcijo uporabljate le radijski sprejemnik.

SPORED

Sobota, 28. maj 2022, ob 21. uri

Petek, 17. junij 2022, ob 21.30 uri

Sobota, 18. junij 2022, ob 21.30 uri

Miha Ulčar; Foto: Mestni kino Domžale

 

Komentarji uporabnikov
Tagi