V Domžalah svečano izobesili gasilsko olimpijsko zastavo

V petek, 8. aprila 2022, ob 18. uri je po celotni Sloveniji (na 212-ih lokacijah) potekal dvig zastave Gasilske olimpijade Celje 2022. K temu pomembnemu in množičnemu simbolnemu dejanju, so pristopili tudi v občini Domžale, kjer so gasilsko olimpijsko zastavo dvignili na tržnem prostoru. 

V mesecu juliju bo v Celju potekala Gasilska olimpijada Celje 2022. Ker gre za veliko in obsežno organizacijo dogodka, na katerem pričakujejo okrog 3.100 tekmovalcev iz 25-ih držav, se na Gasilski zvezi Slovenije skupaj z Mestno občino Celje in domačimi gasilci na to ustrezno pripravljajo. Sto dni pred pričetkom Gasilske olimpijade – v petek, 8. aprila 2022 –  so pripravili zgodovinsko spektakularen dogodek, na katerem so se zbrali gasilci iz celotne Slovenije in skupaj točno ob 18. uri izvedli prireditve z izobešanjem zastave Gasilske olimpijade Celje 2022 ter s tem tudi v sliki in besedi povezali celotno Slovenijo.

V Domžalah so gasilci iz Gasilske zveze Domžale dvig zastave izvedli na tržnem prostoru, kjer so zastavo olimpijade obesile članice PGD Rova, ki bodo letos zastopale barve Slovenije. Zbrane je ob tej priložnosti nagovoril Matjaž Korošec, predsednik Gasilske zveze Domžale, ki je ob tej priložnosti prebral nagovor za slavnostno razglasitev gasilske olimpijade.

V kulturnem programu so sodelovali Domžalski rogisti, slovensko in gasilsko himno pa je zapel Moški pevski zbor gasilcev CZR Domžale pod vodstvom zborovodje Primoža Leskovca. Gasilskemu postroju je poveljeval poveljnik Gasilske zveze Domžale Matjaž Merkužič.

V GZ Domžale so na vse dosežene uspehe na dosedanjih gasilskih olimpijadah zelo ponosni in srčno upajo da se tradicija nadaljuje tudi v letošnjem letu. Zadnjo stopničko za nastop mora tokrat prestopiti desetina članic iz PGD Rova  in srčno upajo, da jim to tudi uspe. Gasilska olimpijada bo potekala od 17. do 24. julija 2022.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar

Tagi