V Domžalah odprli Trgovin`co iz druge roke

V sredo, 13. maja 2015, se je v Domžalah, natančneje na Ljubljanski 104, odvil poseben dogodek. Društvo Verjamem vate je odprlo prav posebno trgovino – Trgovin`co iz druge roke. V njej bodo prodajali stvari iz druge roke in izdelke od domačih obrtnikov.

Društvo Verjamem vate je združenje staršev, ki imajo otroke s telesno ali duševno motnjo. Namen društva je povezovanje staršev in otrok v druženju, izmenjavi izkušenj, pomoči pri premagovanju vsakodnevnih težav in ovir. Ob tem želijo tudi pokazati, da je tudi življenje z otrokom s posebnimi potrebami lahko srečno.

V Trgovin`ci iz druge roke, boste lahko dobili od tekstila, keramičnih izdelkov, igrač, pa vse do voščilnic. Seveda po izredno zmerni ceni. Z nakupom v njihovi trgovin`ci pa boste pomagali otrokom s posebnimi potrebami. Ob tem je potrebno dodati, da bodo v trgovin`ci iz druge roke pri prodaji pomagale tudi osebe s telesno ali duševno motnjo, kar pomeni, da bodo osebe, ki so težko zaposljive imele priložnost se udejstvovati in si nabirati delovne izkušnje.

Na odprtju Trgovin`ce iz druge roke sta obiskovalcem nekaj besed namenili predsednica Društva Verjamem vate, Vesna Vehovec in podpredsednica društva, Alenka Žnidarič, ki sta predstavili dejavnosti njihovega društva in namen Trgovin`ce iz druge roke. Ob tem sta vse prisotne tudi povabili, da v kolikor imajo kakšne stvari, ki jih ne rabijo več, da jih prinesejo v njihovo trgovinco.

Odprtje Trgovin`ce iz druge roke so obogatili tudi s kulturnim programom. Za čudežni nasmeh je poskrbela Eva Černe, za ostale viže pa Grajski kvintet. Obiskovalce je nagovoril tudi Jaka Blejc, ki bo tam zaposlen. Iz razreda talentov sta se predstavili še Lana Asja Hegedüš in Sean Filipovič Alagič. Plesna točki pa sta predstavili sestrici Eva in Teja Kralj. Sledil je simbolični prerez traku in Trgovin`ca je bila predana svojemu namenu.

Tudi vas vabimo, da jih obiščete in z nakupom v njihovi trgovinci pomagate otrokom s posebnimi potrebami! Če, pa imate slučajno doma, kakšno stvar, ki je ne potrebujete več, pa jo le prinesite!

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar, Miro Pivar; Video: Miro Pivar
Tagi