V Domžalah odprli Center za duševno zdravje odraslih

Potrebe na področju duševnega zdravja so vedno večje in prav je, da so tudi te storitve dostopne. Duševno zdravje je pomembno v vseh obdobjih življenja in ima lahko velik vpliv na kvaliteto življenja.

Včeraj smo v Domžalah uradno odprli Center za duševno zdravje odraslih, ki bo zagotavljal celostno obravnavo duševnega zdravja odraslih iz občin Domžale, Mengeš, Moravče, Lukovica, Trzin, Kamnik, Komenda in Dol pri Ljubljani. Center je začel delovati v decembru 2021 in se nahaja na Kamniški cesti 19c. Nasvete in pomoč lahko poiščete posamezniki, ki se soočate s psihičnimi stiskami zaradi težavnega vsakdana, ko tudi tisti, katerih težave na tem področju spremljajo že leta. Prav tako lahko pridete po nasvet vsi tisti, ki ste v skrbi za duševno zdravje svojih najdražjih.

V Centru za duševno zdravje odraslih Domžale obravnavo izvajajo: zdravniki, specialisti psihiatrije, dipl. medicinske sestre s posebnimi znanji na področju psihiatrije in dolgoletnimi izkušnjami, specialist klinične psihologije, specializant klinične psihologije in psiholog, socialna delavka in delovna terapevtka.

Center je sicer začel delovati pred približno pol leta, zanj pa so si prizadevali dobri dva leti.

Na otvoritvi so o centru spregovorile mag. Renata Rajapakse, direktorica ZD Domžale, Katarina Barabara Štrukelj in Ivna Bulič (obe prav tako ZD Domžale). Direktorica je poudarila, da je bila ustanovitev centra dolgoletna želja, saj je izrednega pomena to, da se ljudem približa tudi oskrba s področja duševnega zdravja in dostopnost teh storitev.

Dogodka se je udeležil tudi podžupan občine Domžale, Marjan Ravnikar, ki je poudaril, da je vesel, da je center aktiven in upa, da bo tistim, ki tovrstno pomoč potrebujejo dobro služil.

Obravnava je usmerjena v okrevanje- zmanjševanje oziroma boljše obvladovanje bolezenskih težav, izboljšanje funkcioniranja ter posledično izboljšanje kakovosti življenje in zadovoljstva z njim.Temelj vsake zdrave družbe smo duševno in telesno zdravi ljudje- pogumno torej pri reševanju vsakodnevnih stisk, s katerimi se sooča večina izmed nas.

Kontakt:

  • telefonsko: 01 7245 141-čet.: 8-12 in 14-18h, petek 8-12h
  • elektronska pošta: cdzo@zd-domzale.si
  • pošta: CDZO, Kamniška cesta 19c, 1230 Domžale
  • v nujnih primerih: 112

Avtor: Občina Domžale; Foto: Vido Repanšek

Tagi