V Domžalah lahko tudi vi obeležite mednarodni dan kave s pitjem skodelice dobre kave

Ste veliki ljubitelji kave? Si težko predstavljate jutra brez obrednega pitja priljubljene pijače, ki vas s čarobnim okusom in bogato aromo nežno prebudi in pospremi v prihajajoči dan? V nedeljo, 1. oktobra 2023 bomo tudi v Sloveniji obeležili mednarodni dan kave. V kolikor želite, lepo vabljeni, da ga na svoj način obeležite tudi vi. V nedeljo, 1. oktobra 2023 si lahko sami, v družbi svojcev, bližnjih ali prijateljev privoščite skodelico dobre kave v slaščičarni Bella v centru Domžal, prav tako pa lahko obiščete tudi Kavarno Hiša v Dobu pri Domžalah, kjer vam bodo postregli illy kavo.

Kot so zapisali na spletni strani Statističnega urada RS, smo prvič praznovali mednarodni dan kave v okviru razstave Expo 2015 v italijanskem mestu Milano, ki ga je organizirala Mednarodna organizacija za kavo (International Coffee Organization, ICO). Da je kava priljubljena obredna pijača potrjujejo tudi najnovejši uradni statistični podatki: “Prebivalec Slovenije doma porabi v povprečju 3 kg kave na leto. Lani smo je uvozili skoraj 23.000 ton, največ iz Brazilije.” (vir: SURS)

Tako slaščičarna Bella kakor tudi Kavarna Hiša bosta v nedeljo, 1. oktobra 2023 odprti. Z veseljem vam bodo postregli dobro kavo. V slaščičarni Bella vas pričakujejo od 8. pa vse tja do 22. ure, v Kavarni Hiša pa prav tako od 8. do 22 ure.

Lepo vabljeni, da se v nedeljo 1. oktobra 2023 s pitjem skodelice dobre kave pocrkljate tudi vi.

Avtor: Petra Petravič; Foto: slaščičarna Bella in Kavarna Hiša

 

Tagi