V Domžalah državni praznik športa napovedali z izvedbo Mini olimpijade

Državni praznik, dan slovenskega športa, ki ga od leta 2020 obeležujemo 23. septembra, je namenjen vsem športnim navdušencem in ljubiteljem športa ter nas opozarja, kako pomembna je redna telesna dejavnost za zdravje in boljšo kakovost življenja.

Športna zveza Domžale je v sodelovanju z Zavodom za šport in rekreacijo Domžale v ponedeljek, 18. septembra 2023, v Športnem parku Domžale letos prvič organizirala Mini olimpijado v občini Domžale. Več kot 700 udeležencev je nagovorila mag. Renata Kosec, županja Občine Domžale: »V domžalski občini imamo vrhunske športnike, celo olimpijce, vendar današnji dan ni namenjen njihovim uspehom. Opozarja nas, kako pomembna je redna telesna vadba, ki jo v naši občini lahko izvajamo na športnih igriščih, v športni dvorani in telovadnicah, na stadionu, kopališču, drsališču, kotalkališču, skate parku in drugih športnih objektih in sprehajališčih. Najbolj sem vesela polnih šolskih igrišč in telovadnic. Kdo ve, morda se ravno tam rojevajo nove športne zvezde in uresničujejo sanje otrok.«

Namen športnega druženja učencev prve triade osnovnih šol je bil vzpodbuditi otroke h gibanju in športnemu načinu življenja. Prav zato so športna društva in klubi zanje pripravili pester nabor različnih športnih dejavnosti in jim predstavili številne športne panoge, ki so jim na voljo na Domžalskem. Županja je ob tem izpostavila tudi, da so domžalske šole z udeležbo na Mini olimpijadi potrdile zavzetost, da učencem ponudijo čim več možnosti za gibanje in čim več različnih športov. Prav tako pa je pomemba vloga športnih društev in klubov v domžalski občini, ki ponujajo različne gibalne programe že za najmlajše.

Namen športnega druženja učencev prve triade osnovnih šol je bil vzpodbuditi otroke h gibanju in športnemu načinu življenja.

Športne aktivnosti dokazano izboljšujejo šolski uspeh otrok, njihovo samostojnost, samopodobo in odnose z vrstniki, razvijajo delovne navade in učijo otroke spoštovanja do sebe in do drugih. Prav zato so se organizatorji skupaj s predstavniki občine ter športnimi društvi in klubi strinjali, da bodo Mini olimpijado organizirali tudi v prihodnjih letih.

V domžalski, športni občini poteka skozi leto mnogo športnih dogodkov. V prihodnjem letu se morda obetajo tudi poslastice za kolesarske navdušence, o  čemer je med drugim tekla beseda ob srečanju županje Občine Domžale in Andreja Hauptmana v tednu pred prazničnim dnevom slovenskega športa.

Županja Občine Domžale in Andrej Hauptman.

To soboto, na dan slovenskega športa, ki nas opominja, da je šport tisti, ki združuje in povezuje, je bil napovedan 11. Dobrodelni pohod na Sv. Primoža. Soorganizatorica tega športnega dogodka je tudi Občina Domžale, ki na tak način poleg spodbujanja gibanja prispeva tudi k letovanju otrok iz naše občine v okviru akcije Modrih novic in Zveze prijateljev mladine.

Pohod na Sv. Primoža je zaradi slabega vremena prestavljen na 30. september. Kljub temu, naj bo ta sobota dan, ko se nas bo čim več občank in občanov športno udejstvovalo.

Avtor: Občina Domžale; Foto: Arhiv Občine Domžale

Tagi