V Centru za mlade Domžale se te dni odvijata dve dobrodelni zgodbi

V Centru za mlade Domžale vsako leto pripravijo prednovoletni dobrodelni bolšjak, katerega izkupiček je v celoti namenjen v dobrodelne namene. Letos bodo izkupiček iz bolšjaka namenili mali Lizi, ki ima cerebralno paralizo in potrebuje za napredek različne terapije. Zadnjih nekaj let se jim v času prednovoletnega dobrodelnega bolšjaka pridružijo tudi prostovoljke iz Društva Lipa Domžale, ki sodelujejo v projektu Slovenske fundacije UNICEF »Posvoji punčko in reši otroka.« Se pravi, dva dobrodelna projekta na enem mestu.

Ta ponedeljek so v Centru za Mlade Domžale, ki domuje na Ljubljanski 58, znova pričeli s tradicionalnim prednovoletnim bolšjakom, ki po besedah direktorice Tinkare Koleša poteka že deseto leto. V zameno za dobrodelne simbolične prispevke na bolšjaku lahko izberete darila za svoje najbližje, hkrati pa boste naredili tudi dobro stvar – prispevali boste za malo Lizo, ki ima cerebralno paralizo in potrebuje za napredek različne terapije. Dobrodelni bolšjak bo odprt vse do četrtka, 1. decembra med 10. in 20. uro.

Če pa imate doma morda kakšno stvar, katero ne potrebujete več oziroma se na njej nabira prah (spominki, nakit, igrače, slike, okraske, itd.), ali pa knjige in učbenike, jih lahko prinesete v Center za mlade Domžale, kjer jih bodo zelo veseli.

Posvoji punčko iz cunj in reši otroka
V bok prednovoletnemu dobrodelnemu bolšjaku se zadnjih nekaj let pridruži tudi skupina prostovoljk iz Društva Lipa Domžale, Univerze za tretje življenjsko obdobje, ki sodeluje v projektu Slovenske fundacije za UNICEF »Posvoji punčko in reši otroka«. Po besedah Mirjane Kavčič je namen projekta izdelovanje punčk, ki jih ljudje nato posvojijo z donacijo v višini 20 evrov. Donacije so namenjene cepljenju otrok v deželah v razvoju proti šestim nalezljivim boleznim, ki najbolj ogrožajo njihovo življenje. Ob tej priložnosti vas Lipine prostovoljke z veseljem in ponosom vabijo na ogled razstave njihovih punčk. Ročno izdelane in unikatno oblikovane punčke so lahko tudi primerno darilo. Naj še zaupamo, da izdelava punčk zahteva spretne roke in da za izdelavo posamezne punčke prostovoljka porabi dobrih 15 ur dela. Vljudno vabljeni, da jih obiščete in do četrtka, 1. decembra 2016, med 9. in 18. uro in v petek, 2. decembra 2016, med 9. in 14. uro ter posvojite svojo punčko in tako pomagate otrokom!

Avtor: Miha Ulčar; Foto; Miro Pivar, CZM Domžale; Video: Miro Pivar
Tagi